ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Πετρίδης: Εγκαινίασε το πάρκο «Μάριου Τόκα» στη Λεμεσό - Αποτελεί έργο «στολίδι για τον Ύψωνα»

Κ. Πετρίδης: Εγκαινίασε το πάρκο «Μάριου Τόκα» στη Λεμεσό - Αποτελεί έργο «στολίδι για τον Ύψωνα»

Το πάρκο «Μάριος Τόκας» στον Δήμο Ύψωνα εγκαινίασε το βράδυ της Τρίτης, ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, λίγο πριν παραδώσει σκυτάλη και εξέφρασε ευχαριστίες στους συνεργάτες του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα κατά την περίοδο που διετέλεσε Υπουργός Εσωτερικών.

Όπως ανέφερε σε σύντομο χαιρετισμό του στην τελετή, ένιωσε την ανάγκη να παρευρεθεί και να εγκαινιάσει το έργο, λόγω της ιδιαίτερης σύνδεσης με τον Ύψωνα και την περιοχή, όπως είπε, αφού κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Υπουργός Εσωτερικών, ενστερνίστηκε το όραμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σημείωσε, δε, ότι η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «δίνει, ιδιαίτερα στην περιοχή του Ύψωνα και στον νέο Δήμο που θα δημιουργηθεί, μια τεράστια προοπτική ανάπτυξης, μια προοπτική να έχει τον δικό του ενιαίο χαρακτήρα».

Οι τοπικές κοινωνίες, συνέχισε, χρειάζονται ανθρώπους με όραμα και ικανότητες, που «θα πιστέψουν σε κάποια πράγματα» για να μπορέσουν να τα υλοποιήσουν, ενώ σημείωσε ότι αισθάνεται τιμή που συνεργάστηκε, ιδιαίτερα ως Υπουργός Εσωτερικών, με την τοπική αρχή του Ύψωνα.

Υπέδειξε, ακόμη, ότι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη στοχευμένα παραχώρησε κονδύλια στις Τοπικές Αρχές για την ανάπλαση των πυρήνων τους, «κάτι που δημιουργεί την οργανική σχέση και ζωή μεταξύ των κατοίκων και έτσι δείχνουμε την εκτίμηση στο δικό μας ιστορικό τόπο».

Εξέφρασε, τέλος, τη χαρά του για ένα έργο «στολίδι για τον Ύψωνα», όπως είπε, αλλά και τη βεβαιότητα του πως με την ολοκλήρωση όλων των έργων που προγραμματίζονται, θα αλλάξει ριζικά η φυσιογνωμία του Ύψωνα.

Ευχαριστίες προς τον Υπουργό εξέφρασε ο Δήμαρχος, Παντελής Γεωργίου, λέγοντας πως υπήρξε ένας από τους συμμάχους της Δημοτικής Αρχής για την προώθηση σειράς πολεοδομικών έργων, όπως η ανακατασκευή της λεωφόρου Μακαρίου, η ανακατασκευή της οδού Ηλία Καννάουρου, η εκμίσθωση του μεγάλου κρατικού τεμαχίου στην περιοχή Καμίνια για την δημιουργία κοινωνικών υποδομών, αλλά «και για την υλοποίηση του οράματος μας για μια ενισχυμένη ΤΑ, η οποία τελικά οδήγησε στην πολυπόθητη Μεταρρύθμιση της για ολόκληρο το κράτος».

Ανέφερε, δε, ότι ο Κωνσταντίνος Πετρίδης βοήθησε τον Δήμο Ύψωνα και ως Υπουργός Οικονομικών, εγκρίνοντας το κονδύλι για όλες τις οργανικές θέσεις που απαιτούνταν λόγω υποστελέχωσης και αναπτυξιακές δαπάνες για έργα ύψους άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Γεωργίου τόνισε ακόμη ότι το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Λεμεσού αναμένεται να αλλάξει ριζικά τον Ύψωνα, αφού θα δημιουργηθούν ακόμα δυο πλατείες, το μοναδικό πανελλαδικά μουσείο του αείμνηστου Μάριου Τόκα, ένα πολιτιστικό κέντρο αλλά και μια σειρά από καταστήματα εστίασης.

Όσον αφορά την πλατεία «Μάριου Τόκα» που εγκαινιάστηκε απόψε, ανέφερε πως αποτελεί την πρώτη από τις τρεις φάσεις ενός έργου 620 χιλιάδων ευρώ, που περιλαμβάνει την κατάργηση χώρου στάθμευσης και δημιουργία πλατειακού χώρου, δημιουργία θεάτρου χωρητικότητας 200 θέσεων, δημόσια αποχωρητήρια, δεντροφυτεύεις και υπογειοποίηση όλων των υπηρεσιών.

«Μέσω του σχεδιασμού και της κατασκευής αυτού του έργου, επιδιώκουμε να ενθαρρύνουμε την κοινότητα μας να συναντιέται και να αλληλεπιδρά μεταξύ της, δημιουργώντας έτσι ένα ζωντανό, ελκυστικό και βιώσιμο κέντρο, ένα κέντρο το οποίο σε λίγα χρόνια θα σφύζει από πράσινο, προσθέτοντας μια νέα διάσταση στην εμπειρία που θέλουμε ο επισκέπτης να αποκομίζει από την περιοχή μας», συμπλήρωσε.

Ευχαρίστησε, τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο και όλη τη δημοτική μηχανή για τις προσπάθειες τους για έναν καλύτερο Δήμο Ύψωνα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top