ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέλαβε τα ηνία του κράτους ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Παρέλαβε τα ηνία του κράτους ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Τη διαβεβαίωσή του ως νέος Προέδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, πήρε σήμερα Τρίτη (28/2) ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο και παρέλαβε τα ηνία του κράτους από τον απερχόμενο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.

Δείτε όσα έγιναν πιο κάτω: 

13:54 - Ξεπροβόδισε τον Νίκο Αναστασιάδη ο Νίκος Χριστοδουλίδης. 

13:33 - Νίκος Χριστοδουλίδης - «Θα σε αποκαλώ πάντα Πρόεδρο. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείξατε προς το πρόσωπό μου. Περάσαμε από κρίσιμες στιγμές. Η διακυβέρνησή σας έχει πετύχει και είμαστε περήφανοι για αυτό. Να πάρουμε αποφάσεις που είναι προς το καλό της χώρας».

13:28 - Πρόεδρος Αναστασιάδης - «Για 9 χρόνια ήμασταν σε στενή συνεργασία για να συντονιστούμε. Χαίρομαι για την επιτυχία σου. Αποτελεί μια επιβεβαίωση επιλογής ενός άξιου συνεργάτη. Είμαι βέβαιος ότι θα συνδράμεις για να επιτύχεις. Η πολιτική είναι μια εν εξελίξει διαδικασία. Πολλά αναμένουν να βρουν απαντήσεις. Θα εργαστείς με την ίδια αποφασιστικότητα. Αυτό που προέχει είναι η επίλυση του Κυπριακού προβλήματος. Δεν εξαρτάται μόνο από τη δική μας βούληση και αποφασιστικότητα. Είναι με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνεια που σου παραδίδω την Προεδρία».

13:20 - Έφτασε στο Προεδρικό ο Νίκος Χριστοδουλίδης 

13:18 - Όλα έτοιμα στο Προεδρικό για την υποδοχή του Νίκου Χριστοδουλίδη

13:10 – Νίκος Χριστοδουλίδης - «Ξεκινούμε αμέσως στη βάση ενός πλάνου έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κυπριακού λαού. Από αύριο δουλειά δουλειά δουλειά. Πλέον είναι η ώρα να κρινόμαστε καθημερινά. Για μένα αυτό είναι το ζητούμενο να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη. Αν δεν σου κάνουν κριτική κάτι σημαίνει. 14 άντρες και 11 γυναίκες έχουν διοριστεί. Πάμε μπροστά, εμείς θέλουμε την κριτική καθημερινά».

12:37 - Νίκος Αναστασιάδης - «Ύστερα από 43 χρόνια παρουσίας στην πολιτική ήρθε η ώρα να αναλάβουν νέοι άνθρωποι. Πρέπει να υπάρχει η ανανέωση. Σήμερα καταγράφεται μια νέα σελίδα. Θα ήθελα να ευχηθώ κάθε επιτυχία. Θα είμαι πάντα ενεργός στην πολιτική. Αυτό που νιώθω είναι θερμές ευχαριστίες στο κοινοβούλιο και στον λαό του τόπου. Διαπράχθηκαν και λάθη».

12:30 - Ολοκληρώθηκε η διαδικασία

11:51 - Νίκος Χριστοδουλίδης - «Διαβεβαιώ επισήμως πίστη και σεβασμό στο σύνταγμα. Με σεβασμό στη λαϊκή εντολή δηλώνω πανέτοιμος».

Διαβάστε αυτούσια την ομιλία του Νίκου Χριστοδουλίδη:

11:45 - Μονόλεπτος σιγή για τα θύματα του φονικού σεισμού στην Τουρκία αλλά και για τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία. 

Εικόνα από τη Βουλή

11:41 - Όλα έτοιμα για να αρχίσει το τελετουργικό. 

11:29 - Αννίτα Δημητρίου σε Νίκο Αναστασιάδη - «Κύριε Πρόεδρε καλωσορίσατε για ακόμα μια φορά. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συνεργασία που είχαμε ως τώρα. Η αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχουμε είναι σημαντική. Θα σας παραδώσω το έμβλημα της Βουλής των αντιπροσώπων».

Απάντηση Νίκου Αναστασιάδη - «Νιώθω περήφανος και θα θυμάμαι πάντα αυτές τις μέρες που απέκτησα στο Πανεπιστήμιο που λέγεται Βουλή. Θέλω να εκφράσω θερμά συγχαρητήρια στον φίλτατο φίλο, τον νέο Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη».

11:25 - Μόλις έφτασε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη Βουλή. Τον υποδέχθηκε η Αννίτα Δημητρίου. 

11:23 - Η Αννίτα Δημητρίου πάει για να υποδεχθεί τον Νίκο Αναστασιάδη.

11:18 – Νικόλας Παπαδόπουλος: «Εκφράζω την ικανοποίησή μου για τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην Κυβέρνηση. Θα στηρίξουμε την προσπάθεια του Νίκου Χριστοδουλίδη και τους Υπουργούς του. Έχουμε να κάνουμε με 2 προσωπικότητες (Μάκης Κεραυνός και Κωνσταντίνος Ιωάννου) που πληρούν τα κριτήρια».

11:10 - Αννίτα Δημητρίου σε Χριστοδουλίδη: «Η Βουλή θα είναι δίπλα σας κύριε Πρόεδρε».

11:06 - Έφτασε στη Βούλη ο κ. Χριστοδουλίδης. 

10:58 - Σε 15 λεπτά περίπου αναμένεται να φτάσει ο κ. Χριστοδουλίδης στη Βουλή. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top