ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λευκωσία: «Ενώ ήμουν στο μπάνιο, σταμάτησε το νερό και ταυτόχρονα έσβησαν τα φώτα»

Λευκωσία: «Ενώ ήμουν στο μπάνιο, σταμάτησε το νερό και ταυτόχρονα έσβησαν τα φώτα»

Διακοπή στην παροχή ρεύματος, την ώρα που ήταν μέσα στο μπάνιο του και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση, κατήγγειλε δημόσια πελάτης της ΑΗΚ.

Το παράπονο του κ. Ντίνου, δημοσίευσε σήμερα (30/7/2015) η εφημερίδα « Ο Φιλελεύθερος». Όπως η ίδιος ο συμπολίτης μας περιγράφει: «Σήμερα το πρωί, ενώ ήμουν στο μπάνιο, σταμάτησε η παροχή νερού και ταυτόχρονα έσβησαν τα φώτα. 

Βγήκα βιαστικά έξω από το μπάνιο και κατευθύνθηκα προς την είσοδο του σπιτιού για να ελέγξω τον μετρητή της ΑΗΚ για να διαπιστώσω εάν το πρόβλημα ήταν μόνο στο δικό μας σπίτι ή σε ολόκληρη τη γειτονιά. 

Βρήκα υπάλληλο της ΑΗΚ που έφευγε και ο οποίος μου είπε ότι επειδή δεν πλήρωσα το ρεύμα, μου έκοψε την παροχή. Του είπα ότι δεν με είχαν προειδοποιήσει και ότι επιπλέον έχω οδηγία στην τράπεζα και οι λογαριασμοί εξοφλούνται στην ώρα τους. 

Του είπα να μην φύγει, τηλεφώνησα στη σύζυγό μου η οποία έλεγξε μέσω διαδικτύου και όταν διαπίστωσε ότι όντως δεν έγινε η πληρωμή, έδωσε οδηγία για άμεση εξόφλησή του. 

Πληροφόρησα σχετικά τον υπάλληλο της ΑΗΚ ο οποίος μου είπε ότι για την επανασύνδεση όφειλα να πληρώσω €60. Του έβαλα τις φωνές, τονίζοντάς του ότι δεν θα καταβάλω τα επιπλέον  €60 διότι δεν με προειδοποίησαν. Ο υπάλληλος τηλεφώνησε σε ανώτερό του, ο οποίος του έδωσε την άδεια να επανασυνδέσει το σπίτι μου με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς επιπλέον χρέωση.

Είμαι πελάτης της ΑΗΚ εδώ και αρκετές δεκαετίες και ανέμενα από αυτήν να με αντιμετωπίσει με καλύτερο τρόπο και επιπλέον διερωτώμαι τι θα γινόταν εάν στο σπίτι υπήρχε άρρωστο άτομο το οποίο είχε άμεση ανάγκη τον ηλεκτρισμό για να κρατηθεί στη ζωή.

Ντίνος Κ., Λευκωσία»

Η θέση της ΑΗΚ:

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η διαδικασία που εφαρμόζεται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ότι η ΑΗΚ αποστέλλει τεχνικό στην οικία, για διακοπή της παροχής. 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η εκπρόσωπος της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου Θεοφανίδου, στην εφημερίδα, οι πελάτες της ΑΗΚ, οφείλουν εντός 20 ημερών από την ημέρα που θα πάρουν στα χέρια τους τους λογαριασμούς, να προβούν σε εξόφληση.

Αν το περιθώριο αυτό παρέλθει, χωρίς να γίνει η εξόφληση, η ΑΗΚ αποστέλλει μετά από έξι μέρες  ταχυδρομικώς σχετική προειδοποίηση η οποία δίνει περιθώριο άλλων επτά ημερών προς πληρωμή του λογαριασμού. Αν και αυτό παρέλθει, τότε ενεργοποιείται, όπως ανέφερε, το σύστημα παροχής ηλεκτρισμού.     

Η κ. Χριστίνα Παπαδοπούλου Θεοφανίδου, δήλωσε τα πιο πάνω, εφόσον ενημερώθηκε για την επιστολή του κ. Ντίνου. 

Πηγή: Εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top