ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακιντζί : Η τελική απόφαση για συμφωνία στο Κυπριακό ανήκει στο λαό

Ακιντζί : Η τελική απόφαση για συμφωνία στο Κυπριακό ανήκει στο λαό

Η τελική απόφαση για τη συμφωνία στο Κυπριακό θα αφεθεί στις δύο κοινότητες μέσω δημοψηφίσματος, δηλώνει στα κατεχόμενα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Ο λεγόμενος εκπρόσωπος “προεδρίας” Μπαρίς Μπουρσού, σε γραπτή δήλωσή του, αναφέρει ότι ο κ. Ακιντζί είναι σταθερά προσηλωμένος στις αρχές της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων, προσεχτικός στο να μην επιρρίπτει ευθύνες στην ε/κ πλευρά, και θα συνεχίσει να πράττει αυτό ώστε να διατηρηθεί το θετικό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών.

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί θα ενημερώσει για το Κυπριακό στις 5 Αυγούστου τα τ/κ μέσα μαζικής ενημέρωσης καθώς και το λεγόμενο υπουργικό συμβούλιο ενώ στις 7 Αυγούστου θα ενημερώσει τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη “βουλή”.

Ο κ. Μπουρσού αναφέρει επίσης, ότι το Σεπτέμβριο ο Τουρκοκύπριος ηγέτης θα συναντηθεί με όλους τους “βουλευτές” και εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων στα κατεχόμενα για να τους ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top