Υπ.Υγείας: Αντάλλαξε απόψεις για το ΓεΣΥ με την ηγεσία του ΠΙΣ

Υπ.Υγείας: Αντάλλαξε απόψεις για το ΓεΣΥ με την ηγεσία του ΠΙΣ

Θέματα που αφορούν τη βιωσιμότητα του ΓεΣΥ και τη σωστότερη λειτουργία του, συζήτησαν την Πέμπτη, η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη με την ηγεσία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, έγινε ανταλλαγή απόψεων για καίρια θέματα και συμφωνήθηκε η θεσμοθέτηση συχνών συναντήσεων με τον ΠΙΣ, με στόχο την άμεση προτεραιοποίηση ζητημάτων που αφορούν στη βελτίωση του ΓεΣΥ.

Στόχος, όπως σημειώνεται είναι να τροχοδρομηθούν λύσεις που θα είναι βιώσιμες για την οικονομία και παράλληλα να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Εξάλλου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΙΣ, αναφέρει ότι στην εθιμοτυπική συνάντηση με τη νέα Υπουργό Υγείας αντηλλάγησαν απόψεις για τα μεγάλα θέματα και τις προκλήσεις στον τομέα της υγείας και της ιατρικής.

Προστίθεται ότι ο Πρόεδρος και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής συνεχάρησαν τη νέα Υπουργό για τον διορισμό της και τη διαβεβαίωσαν ότι ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, ως ο δια νόμου συμβουλευτικός επιστημονικός θεσμός του κράτους για τα θέματα υγείας, θα συνεχίσει να συμβάλλει εποικοδομητικά στη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ΓεΣΥ, στην προώθηση και εφαρμογή ενός αποτελεσματικού μηχανισμού εποπτικού ελέγχου του συστήματος και στην περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της ιατρικής στην Κύπρο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος για Δρουσιώτη και απειλές κατά Κληρίδη - «Οποιοσδήποτε δέχεται απειλές να αποτείνεται στις Αρχές»

Πρόεδρος για Δρουσιώτη και απειλές κατά Κληρίδη - «Οποιοσδήποτε δέχεται απειλές να αποτείνεται στις Αρχές»

Έκανε σκέψεις για το πώς θα κινηθεί η Κυβέρνηση σε σχέση με τις καταγγελίες Μακάριου Δρουσιώτη και θα εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις, δήλωσε, την Τετάρτη το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο πλαίσιο του 16ου Nicosia Economic Congress. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι όποιος δέχεται απειλή για τη ζωή του πρέπει να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές.

BEST OF TOTHEMAONLINE