ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σχέδιο εθελούσιας εξόδου στη Cyta – Προς αποχώρηση 400 υπάλληλοι στα επόμενα δύο χρόνια

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σχέδιο εθελούσιας εξόδου στη Cyta – Προς αποχώρηση 400 υπάλληλοι στα επόμενα δύο χρόνια

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε προχθές (8/3) το Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου στη Cyta, αφού εξέφρασαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν σε αυτό γύρω στους 400 υπαλλήλους της Αρχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, στις τάξεις της Cyta επικρατεί ικανοποίηση για την επιτυχία του Σχεδίου, αφού ανάμεσα στις βασικές επιδιώξεις της Αρχής ήταν και η αποχώρηση μέσω του Σχεδίου 400 υπαλλήλων.

Βάσει της ίδιας πληροφόρησης, η ηγεσία της Cyta αναμένεται ότι, αφού εξετάσει όλα τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί, θα τα εγκρίνει στην ολότητά τους, ούτως ώστε να επέλθει και η πολυπόθητη ανανέωση στην Αρχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η αποχώρηση των υπαλλήλων θα γίνει σε βάθος χρόνου έως και σε δύο χρόνια από σήμερα, όπως άλλωστε προβλεπόταν και στο Σχέδιο.

Πάντως, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Σχεδίου, κάθε υπάλληλος που θα συμμετάσχει σε αυτό, θα δικαιούται και θα λάβει μέχρι και 180.000 ευρώ αφορολόγητες αποζημιώσεις.

Από τα μεγαλύτερα σχέδια

Πηγή από τη Cyta που μίλησε στο ThemaOnline, χαρακτήρισε το Σχέδιο ως ένα από τα μεγαλύτερα σχέδια εθελούσιας εξόδου που έγινε ποτέ στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και σε ημικρατικό οργάνωση, εκφράζοντας ικανοποίηση για την επιτυχή κατάληξή του.

Όπως είπε, ήταν ένα στοχευμένο σχέδιο με βάση τις μελέτες ως προς τις ανάγκες του Οργανισμού για το μέλλον.

Η ίδια πηγή τόνισε στην ιστοσελίδα μας πως, δεν απαιτηθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός για το 2023 λόγω του Σχεδίου Εθελούσιας Αποχώρησης, υποδεικνύοντας ότι «δεν θα αναλώσουμε καν τον προϋπολογισμό μας για φέτος». «Ήταν προνοητικός ο προϋπολογισμός μας για το 2023, με γνώμονα το γεγονός ότι ο κόσμος θα αποχωρήσει τα επόμενα δύο χρόνια από τον Οργανισμό».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στον προϋπολογισμό της Αρχής για το 2023, έχει συμπεριληφθεί πρόνοια για δαπάνες 30 εκατομμυρίων ευρώ, αποκλειστικά και μόνο για το Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου, εκτιμώντας ότι «αυτό το ποσό δεν θα αναλωθεί στην ολότητά του φέτος».

Κατά την ίδια πηγή, μετά και την αποχώρηση των 400 υπαλλήλων, θα επέλθει ανανέωση στην Cyta, αφού για κάλυψη μέρους του κενού που θα προκύψει θα καλυφθεί από νέες προσλήψεις προσωπικού.

Σημειώνεται πως, η Αρχή, με τη σύμφωνο γνώμη και του Υπουργείου Οικονομικών, θα μπορεί να προσλάβει μέχρι το 25% όσων θα αποχωρήσουν, δηλαδή μέχρι και 100 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top