ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ - Πηγαινοέρχονται οι ανακοινώσεις

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ - Πηγαινοέρχονται οι ανακοινώσεις

Αντιπαράθεση προέκυψε μεταξύ της Κυβέρνησης και του ΑΚΕΛ αναφορικά με για την σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου με την Ελλάδα, με την «κόντρα» να συνεχίζει με νέα απάντηση του ΑΚΕΛ.

Συγκεκριμένα, σε απάντηση του στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπτιώτη, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς ανέφερε ότι «ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεν έκανε καλή αρχή επιλέγοντας να διαστρεβλώσει την σαφέστατη τοποθέτηση του ΑΚΕΛ».

«Το ΑΚΕΛ δήλωσε ότι υποστηρίζει την στενή διακρατική συνεργασία αλλά και τη θεσμοθέτηση της διακυβερνητικής συνεργασίας Κύπρου με την Ελλάδα, η οποία ήταν και παραμένει το βασικό μας στήριγμα. Αυτό όμως είναι πολύ διαφορετικό, από την εξαγγελία του Προέδρου Χριστοδουλίδη για κοινές συνόδους των υπουργικών συμβουλίων των δύο κρατών. Απαιτούνται σοβαροί χειρισμοί σε αυτά τα θέματα προκειμένου να μην στέλνονται μηνύματα που μπορεί να παρερμηνευτούν ή να τύχουν εκμετάλλευσης από την Τουρκία για να υπονομεύει την υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συνεπώς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αυτό που θα πρέπει να απαντήσει είναι αν ισχύει ή όχι η εξαγγελία του Προέδρου για κοινές συνεδρίες των υπουργικών συμβουλίων Κύπρου-Ελλάδας», κατέληξε ο κ. Κουκουμάς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top