ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργός Παιδείας: Η αγορά εργασίας έχει ανάγκη από επαγγελματίες με τεχνική εκπαίδευση

Υπουργός Παιδείας: Η αγορά εργασίας έχει ανάγκη από επαγγελματίες με τεχνική εκπαίδευση

Η αγορά εργασίας έχει ανάγκη από επαγγελματίες με τεχνική εκπαίδευση, είπε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), Αθηνά Μιχαηλίδου, η οποία πραγματοποίησε την Τρίτη, στο Υπουργείο Παιδείας, συνάντηση με τη Γραμματεία της Οργάνωσης Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΛΤΕΚ), αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς-μέλη της ΟΛΤΕΚ, μεταξύ των οποίων η στελέχωση των Τεχνικών Σχολών, ο θεσμός των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ), η αξιολόγηση των μαθητών και μαθητριών, η ανέγερση και λειτουργία νέων Τεχνικών Σχολών, η λειτουργία νέων κλάδων και ειδικοτήτων στη Μέση Τεχνική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΜΤΕΕΚ), ο ρόλος και το μέλλον της ΜΤΕΕΚ σε σχέση με αλλαγές που δρομολογούνται, καθώς και τρόποι προώθησης και ενημέρωσης του κοινού για τα προγράμματα που προσφέρονται στη ΜΤΕΕΚ.

Η Υπουργός, μιλώντας στους εκπροσώπους της ΟΛΤΕΚ, σημείωσε ότι η αγορά εργασίας έχει ανάγκη από επαγγελματίες με τεχνική εκπαίδευση και κατάρτιση. Επισήμανε επίσης ότι σ’ ένα μεταβαλλόμενο οικονομικό και τεχνολογικό περιβάλλον, η τεχνική εκπαίδευση μπορεί να δώσει λύσεις και προοπτικές στους νέους μας. Στόχος μας είναι, ανέφερε καταληκτικά η Υπουργός, η προσφορά υψηλής ποιότητας προγραμμάτων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας, όπως και η συνεχής ενημέρωση των νέων μας για τα προσφερόμενα προγράμματα.

Η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε, τέλος, ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους εκπροσώπους της ΟΛΤΕΚ για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα που έχουν τεθεί, κάποια από τα όποια δρομολογούνται ήδη από το ΥΠΑΝ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, από πλευράς Υπουργείου, ο Γενικός Διευθυντής, Νεόφυτος Παπαδόπουλος, και ο Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Ηλίας Μαρκάτζιης, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top