ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μεγαλείο ψυχής για την οικογένεια του Άγγελου Μαύρου - Χαρίζει ζωή με τον θάνατό του

Μεγαλείο ψυχής για την οικογένεια του Άγγελου Μαύρου - Χαρίζει ζωή με τον θάνατό του

Χαρίζει ζωή με τον αδόκητο και πρόωρο θάνατό του ο Άγγελος Μαύρου, 53 χρόνων, από την Αμμόχωστο, κάτοικος Λάρνακας. Ο άτυχος πατέρας τριών παιδιών υπέστη υπαραχνοειδή αιμορραγία, που είναι ένας ιδιαίτερος και σπάνιος τύπος εγκεφαλικής αιμορραγίας, η οποία συνήθως εκδηλώνεται αιφνιδιαστικά σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, πολλές φορές χωρίς προειδοποιητικά συμπτώματα.

Ο 53χρονος εντοπίστηκε αναίσθητος στην οικία του από συγγενικά του πρόσωπα την περασμένη Τετάρτη (8/3) και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Προηγουμένως είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον αδελφό του, στον οποίο παραπονέθηκε για έντονους πονοκεφάλους, που είναι το κυριότερο σύμπτωμα της υπό αναφορά εγκεφαλικής αιμορραγίας.

Ο Άγγελος, ο οποίος είναι αδελφός του παλιού ποδοσφαιριστή της Νέας Σαλαμίνας Βάσου Μαύρου, υπέκυψε στο μοιραίο την περασμένη Τρίτη, 14 του μήνα, καθότι μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο οι γιατροί διαπίστωσαν, δυστυχώς, πως η κατάστασή του ήταν μη ανατρέψιμη. Παρά τον αβάστακτο πόνο για τον χαμό του δικού τους ανθρώπου, η οικογένεια του Άγγελου έδωσε την συγκατάθεσή της, όπως τα όργανά του δοθούν δωρεά για μεταμόσχευση σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Ο Άγγελος Μαύρου εργαζόταν ως ιδιωτικός υπάλληλος και είχε τρία παιδιά, δύο γιους και μία θυγατέρα, ηλικίας 26, 22 και 15 χρόνων. Η κηδεία του θα τελεστεί το Σάββατο, 18 Μαρτίου, στις 11π.μ., από τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στον προσφυγικό οικισμό Τσιακκιλερού, στη Λάρνακα. Γίνεται παράκληση αντί στεφάνων να δοθούν εισφορές για την οικογένεια.

Η επιδημιολογία

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η υπαραχνοειδής αιμορραγία από ρήξη ανευρύσματος έχει λίγο μεγαλύτερη συχνότητα στις ηλικίες 40-60, όμως μπορεί να παρουσιαστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, ακόμα και σε παιδιά. Η επίπτωση (συχνότητα εμφάνισης) της υπαραχνοειδούς αιμορραγίας είναι περίπου 10 ως 15 νέα περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού κάθε έτος. Ως προδιαθεσικοί παράγοντες θεωρούνται η αρτηριακή υπέρταση, η υψηλή χοληστερίνη στο αίμα και το κάπνισμα. Μερικές φορές, όμως, δεν υπάρχουν εμφανείς προδιαθεσικοί παράγοντες.

Πολύ συχνά η υπαραχνοειδής αιμορραγία εκδηλώνεται χωρίς καμία προειδοποίηση, σε νέους και υγιείς ανθρώπους, όπως στην περίπτωση του άτυχου Άγγελου Μαύρου, γι’ αυτό κι έχει παρομοιαστεί με «κεραυνό εν αιθρία», δηλαδή ως κεραυνός που έρχεται από καθαρό ουρανό.

Οι νευροχειρουργοί συστήνουν όπως κάθε ασθενής με υποψία υπαραχνοειδούς αιμορραγίας να υποβάλλεται επειγόντως σε αξονική τομογραφία (CT) εγκεφάλου, έτσι ώστε να διαπιστώνεται εάν όντως υπάρχει ή όχι αιμορραγία. Κατά την εκδήλωση της αιμορραγίας, ο ασθενής αισθάνεται ξαφνικά πολύ δυνατό και ασυνήθιστο πονοκέφαλο, που συνήθως τον αναγκάζει να πέσει κάτω και να πιάσει το κεφάλι με τα χέρια του, σαν να έχει δεχτεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού κτύπημα με ρόπαλο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top