Άνδρας επιτέθηκε στον Τάφο της Παναγίας με αιχμηρά αντικείμενα - Βίντεο από το περιστατικό
20.03.2023 - 22:42
Φανατικός επιτέθηκε στον τάφο της Παναγίας στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, μπροστά σε προσκυνητές και στον Μητροπολίτη Ελενουπόλεως Ιωακείμ.
Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (19/3) εν ώρα λειτουργίας. Σύμφωνα με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, έγινε από ακραίο φανατικό Ιουδαίο, που κατάφερε να παρεισφρήσει στο μνήμα και κρατώντας αιχμηρά αντικείμενα προσπάθησε να προκαλέσει βλάβη και φθορά.
Ο δράστης απετράπη από τον καθηγούμενο του Προσκυνήματος Μητροπολίτη Ελενουπόλεως Ιωακείμ και τους παριστάμενους, οι οποίοι κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον άνδρα και να τον απομακρύνουν από τον ναό. Στη συνέχεια συνελήφθη από την αστυνομία.
Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων έχει καταθέσει καταγγελία στο αστυνομικό κέντρο, ενώ ζητά να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του προσκυνήματος και να επιβληθούν στον δράστη οι κυρώσεις που προβλέπονται για την πράξη του.
Η επιστροφή της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν στην Κύπρο, στις 27 Ιανουαρίου έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία το Κυπριακό, δεν βρίσκεται απλώς σε στασιμότητα, αλλά σε μια επικίνδυνη φάση πολιτικής σύγχυσης.