Άνδρας επιτέθηκε στον Τάφο της Παναγίας με αιχμηρά αντικείμενα - Βίντεο από το περιστατικό

Άνδρας επιτέθηκε στον Τάφο της Παναγίας με αιχμηρά αντικείμενα - Βίντεο από το περιστατικό

Φανατικός επιτέθηκε στον τάφο της Παναγίας στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, μπροστά σε προσκυνητές και στον Μητροπολίτη Ελενουπόλεως Ιωακείμ.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (19/3) εν ώρα λειτουργίας. Σύμφωνα με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, έγινε από ακραίο φανατικό Ιουδαίο, που κατάφερε να παρεισφρήσει στο μνήμα και κρατώντας αιχμηρά αντικείμενα προσπάθησε να προκαλέσει βλάβη και φθορά.

Ο δράστης απετράπη από τον καθηγούμενο του Προσκυνήματος Μητροπολίτη Ελενουπόλεως Ιωακείμ και τους παριστάμενους, οι οποίοι κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον άνδρα και να τον απομακρύνουν από τον ναό. Στη συνέχεια συνελήφθη από την αστυνομία.

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων έχει καταθέσει καταγγελία στο αστυνομικό κέντρο, ενώ ζητά να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του προσκυνήματος και να επιβληθούν στον δράστη οι κυρώσεις που προβλέπονται για την πράξη του.

Δείτε σχετικό βίντεο

Πηγή: ethnos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Μια γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό αρχίζει αύριο με την κάθοδο στην Κύπρο του ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του και σε μια προσπάθεια να φύγει με παραδοτέα που θα αφορούν την επανάληψη των συνομιλιών μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά το 2017. 

BEST OF TOTHEMAONLINE