ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χάος στις Φυλακές μετά τη φυγή Αριστοτέλους – Οι αυτοχειρίες, οι απόπειρες και το… χαλασμένο μενού

Χάος στις Φυλακές μετά τη φυγή Αριστοτέλους – Οι αυτοχειρίες, οι απόπειρες και το… χαλασμένο μενού

Χαώδης φαίνεται πως είναι η κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές, μετά τη φυγή της Διευθύντριας του Σωφρονιστικού Ιδρύματος, Άννας Αριστοτέλους, η οποία μετά τα πρόσφατα γεγονότα με την εμπλοκή υψηλόβαθμου στελέχους της Αστυνομίας βρίσκεται σε άδεια αναπαύσεως.

Παρότι έχει οριστεί προσωρινός αντικαταστάτης στη Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών, εντούτοις, τα πράγματα πλέον δεν θυμίζουν σε τίποτα με το τι ίσχυε μέχρι και πριν 3 μήνες, όπου επικρατούσε εν πολλοίς τάξη και πειθαρχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, το τελευταίο διάστημα και μετά την αποχώρηση της Άννας Αριστοτέλους από το πηδάλιο των Κεντρικών Φυλακών, έχουν καταγραφεί μία σειρά από ανησυχητικά γεγονότα, τα οποία πρέπει να ανησυχήσουν άπαντες και πιο πολύ την Κυβέρνηση και την αρμόδια Υπουργό Δικαιοσύνης, Άννα Προκοπίου-Κουκκίδου, η οποία καλείται να δώσει το συντομότερο λύσεις.

Όπως πληροφορείται η ιστοσελίδα μας, το τελευταίο δίμηνο έχουν καταγραφεί στο σωφρονιστικό ίδρυμα, μία αυτοχειρία κατάδικου, καθώς και άλλες 4 απόπειρες αυτοχειρίας, οι οποίες αποτράπηκαν την υστάτη.

Πέραν τούτων, καταγράφηκαν και δύο αποδράσεις κρατουμένων από το Ψυχιατρείο Αθαλάσσας, όπου είχαν παραπεμφθεί για υποχρεωτική νοσηλεία, παρά το γεγονός, μάλιστα, πως τουλάχιστον ο ένας εξ αυτών ήταν και φρουρούμενος.

Επίσης, όπως πληροφορείται το ThemaOnline, πρόσφατα κρατούμενος που είχε πάει στο Δικαστήριο, όταν επέστρεψε στις Κεντρικές Φυλακές εντοπίστηκε με ναρκωτικά στο στόμα του, ενώ άλλος κρατούμενος εντοπίστηκε να κάνει βόλτες στο σωφρονιστικό ίδρυμα έχοντας στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο, που υπό κανονικές συνθήκες κάτι τέτοιο δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να είχε συμβεί.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τις τελευταίες μέρες καταγράφονται κι έντονες αντιδράσεις από πλευράς κρατουμένων σε σχέση με την ποιότητα, αλλά και την ποσότητα του φαγητού που τους προσφέρεται, αφού, όπως καταγγέλλεται, πέραν του ότι μειώθηκε η ποσότητα, η ποιότητα του φαγητού έχει υποβαθμιστεί πάρα πολύ, ενώ σε κάποιες των περιπτώσεων αντί φρούτου προσφέρθηκε σε κρατούμενους ένα… λεμόνι.

Στα πιο πάνω, βέβαια, έρχεται να προστεθεί και το θέμα της υπερπληρότητας, αφού οι Κεντρικές Φυλακές ασφυκτιούν, με τον αριθμό των κρατουμένων να είναι υπερδιπλάσιος απ’ ό,τι έπρεπε, με αποτέλεσμα, όπως έγραψε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ του το ThemaOnline, αστυνομικά κρατητήρια να μετατρέπονται σε φυλακές, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το σωφρονιστικό μας ίδρυμα.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής η αρμόδια Υπουργός και κατ' επέκταση η Κυβέρνηση, δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της σε ό,τι αφορά το θέμα με τη Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών, το ενδεχόμενο επιστροφής της Άννας Αριστοτέλους στα καθήκοντά της, φαίνεται να είναι πλέον εκτός συζήτησης, αφού η τέως Διευθύντρια του σωφρονιστικού ιδρύματος έχει ήδη ζητήσει μετάθεσή της σε άλλο πόστο στη δημόσια υπηρεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top