ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπόθεση Τρεμιθούσας: Οργισμένη η κόρη του 75χρονου για την απόφαση Δικαστηρίου - «Πήρε κάθε χάπι στο σπίτι και κατανάλωσε αλκοόλ»

Υπόθεση Τρεμιθούσας: Οργισμένη η κόρη του 75χρονου για την απόφαση Δικαστηρίου - «Πήρε κάθε χάπι στο σπίτι και κατανάλωσε αλκοόλ»

Τις ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης στη δίκη για τον θάνατο της 74χρονης Τζάνις στην Τρεμιθούσα, με κατηγορούμενο τον 75χρονο σύζυγό της Ντέιβιντ Χάντερ, απέρριψε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Dailymail, η κόρη του Χάντερ εξέφρασε οργή μετά την απόρριψη των ενστάσεων των δικηγόρων υπεράσπισης, με τον δικαστή να έχει κρίνει ότι οι δηλώσεις του Χάντερ έγιναν όταν ήταν διαυγής, δηλαδή με την ελεύθερη βούληση και συγκατάθεση του, χωρίς την άσκηση μεθόδων εξαναγκασμού ή καταπίεσης εκ μέρους της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι ο Ντέιβιντ Χάντερ είχε δώσει πολλές γραπτές μαρτυρίες στην αστυνομία, αναφέροντας λεπτομερώς πώς έπνιξε τη σύζυγο του, που ήταν άρρωστη σε τελικό στάδιο, αφού εκείνη τον «παρακάλεσε» να το κάνει.

Η ομάδα υπεράσπισης του υποστήριξε ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις θα έπρεπε να σβηστούν, καθώς ο 75χρονος δεν ήταν σε καλή κατάσταση όταν του αναγνώστηκαν τα δικαιώματά του από δικηγόρο. Ανέφεραν ότι οι δηλώσεις έγιναν σε μια περίοδο 72 ωρών όπου δεν είχε υποβληθεί σε ψυχολογική αξιολόγηση και έτσι δεν μπορούσε να καταλάβει ότι θα μπορούσε να έχει παρών δικηγόρο.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Dailymail, ο δικαστής Μιχάλης Δρουσιώτης είπε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου ότι αυτός και οι υπόλοιποι δικαστές είχαν καταλήξει στην απόφαση να επιτρέψουν όλες τις δηλώσεις του Χάντερ, γιατί ήταν «διαυγής», είχε «ελεύθερη βούληση» και «έδινε δηλώσεις με τη συγκατάθεσή του».

Επιπλέον είπαν ότι ήταν σε θέση να τηλεφωνήσει στον αδερφό του αμέσως μετά τη δολοφονία και να ομολογήσει ό,τι έκανε, αποδεικνύοντας ότι «είχε επίγνωση των πράξεων του» ενώ είπαν επίσης ότι όταν αξιολογήθηκε τελικά ψυχολογικά, δεν αρνήθηκε ότι είχε σκοτώσει τη γυναίκα του.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η κόρη του Χάντερ, Λέσλεϊ, εξέφρασε αγανάκτηση, λέγοντας ότι είναι συντετριμμένη και παλεύει να καταλάβει πώς κάποιος μπορεί να κριθεί ως «διαυγής» όταν δεν αναγνώρισε καν την 50χρονη κόρη του.

Όπως δήλωσε οργισμένη η Λέσλεϊ: «Ο μπαμπάς μου είχε πάρει κάθε χάπι στο σπίτι και είχε καταναλώσει αλκοόλ. Είμαι μπερδεμένη και δεν καταλαβαίνω πώς κατέληξαν σε μια τέτοια απόφαση, δεν έχει νόημα».

Σημειώνεται ότι ο Michael Polak του Justice Abroad, δήλωσε ότι ο Χάντερ ήταν σοκαρισμένος και απογοητευμένος από αυτή την απόφαση.

«Φέραμε έναν κορυφαίο ψυχίατρο από τη Βρετανία για να καταθέσει, αλλά τα στοιχεία του αγνοήθηκαν εντελώς από το δικαστήριο. Σοκαριστήκαμε και εμείς με τη σειρά μας αλλά το συνηθίσαμε πια, αφού κατά την υπόθεση του ομαδικού βιασμού στην Αγία Νάπα, είχαν απορριφθεί επίσης όλοι οι ξένοι εμπειρογνώμονες», επεσήμανε.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι δικηγόροι του Χάντερ σκέφτονται να αμφισβητήσουν την απόφαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς η εισαγγελία προχώρησε στη δίκη για φόνο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Καιρός: Θα «πνιγούμε» από τη σκόνη - Πότε αναμένεται να βρέξει - Αναλυτικά η πρόγνωση

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο Tik Τοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top