ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Έκαναν τον πόνο τους δύναμη – Ζευγάρι Κύπριων βοηθούν παιδιά που βιώνουν διαδικτυακό εκφοβισμό

Έκαναν τον πόνο τους δύναμη – Ζευγάρι Κύπριων βοηθούν παιδιά που βιώνουν διαδικτυακό εκφοβισμό

Ένα φιλανθρωπικό οργανισμό, δημιούργησαν ζευγάρι Κύπριων οι οποίοι, έχασαν το παιδί τους μετά από διαδικτυακό εκφοβισμό που βίωνε, γνωστό και ως «cyberbullying».

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ο Γιώργος και η Αρετή Νικολάου, εξιστόρησαν τον Γολγοθά που βίωνε το παιδί τους το οποίο, έπεσε θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού, και έχασε τη ζωή του πριν από ένα χρόνο σε ηλικία μόνο 15 ετών. Με σκοπό αυτό, το ζευγάρι αποφάσισε να δημιουργήσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα στο όνομα του παιδιού τους, τον Χριστόφορο, το christoforoscharityfoundation.co.uk, ούτως ώστε να βοηθήσουν άλλα παιδιά που βιώνουν το ίδιο πρόβλημα, όσο και τους γονείς τους, να το αντιμετωπίσουν.

Σε δηλώσεις του ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι, «ήταν ένα πρόσχαρο και χαρούμενο παιδί. Τις τελευταίες περίπου πενήντα μέρες είχαμε δει κάποιες αλλαγές στον χαρακτήρα του και στην συμπεριφορά του. Τον ρωτούσαμε τι έχει αν είναι καλά και μας έλεγε ναι μαμά, ναι μπαμπά, είμαι μια χαρά», ενώ παράλληλα, πρόσθεσε ότι, «ο Χριστόφορος είχε όνειρα, ήθελε να γίνει αρχιτέκτονας, εγώ είμαι κτηματομεσίτης στο Λονδίνο και ήθελε να δουλέψει δίπλα μου. Δυστυχώς αυτό, εγώ τώρα δεν το έχω», είπε με τρεμάμενη φωνή.

Από την πλευρά της, η μητέρα του Χριστόφορου ανέφερε ότι, «συνήθως μαζευόμασταν και καθόμασταν κάτω στο σαλόνι και βλέπαμε τηλεόραση, αυτός ερχόταν γρήγορα - γρήγορα να φάει, σαν κάποιος να τον κυνηγάει από πίσω του, και γρήγορα να πάει πάνω».

«Βρήκαμε τα μηνύματα μετά τις 26 του Γενάρη. Μέχρι τις 26 του Γενάρη ήταν μια χαρά. Από τις 27 του Γενάρη μέχρι την 1η Μαρτίου τα πράγματα άλλαξαν τραγικά», ανέφεραν.

«Όταν έφυγε ο γιός μας, στεκόμασταν στην εκκλησία και είπαμε μακάρι να είμαστε οι τελευταίοι γονείς. Λίγες μέρες μετά το είπαμε ξανά, πρέπει να είμαστε οι τελευταίοι γονείς που το έζησαν αυτό, πρέπει να κάνουμε κάτι», είπε χαρακτηριστικά η κα Αρετή.

Έκκληση της μητέρας του Χριστόφορου στα παιδιά και στους γονείς που βιώνουν διαδικτυακό εκφοβισμό είναι όπως μιλούν στους γονείς τους και να μην φοβούνται ενώ, ο κ. Νικολάου πρόσθεσε ότι, είναι βασικό οι γονείς να βλέπουν πιο βαθιά, να προσέχουν τειχών αλλαγές που μπορεί να προκύψουν στη συμπεριφορά των παιδιών τους.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top