ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όχι» Φουρλά για αναπληρωτής ΔΗΣΥ- Στήνουν κάλπες για αντιπροέδρους

«Όχι» Φουρλά για αναπληρωτής ΔΗΣΥ- Στήνουν κάλπες για αντιπροέδρους

Αρνητική ήταν τελικά η απάντηση του ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ Λουκά Φουρλά στις υποδείξεις στελεχών του κόμματος να διεκδικήσει τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της παράταξης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Τhemaonline, ο Φουρλάς ανέφερε ότι θέλει να παραμείνει προσηλωμένος στα καθήκοντά του στις Βρυξέλλες και ξεκαθάρισε ότι δεν θα ήθελε να αναλάβει κομματικό αξίωμα χωρίς να είναι σε θέση να το υπηρετήσει όπως θα έπρεπε.

Εφερε ως παράδειγμα το πιεστικό πρόγραμμα που είχε ο πρώην ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου, ο οποίος για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρξε ταυτοχρόνως και αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος. Εκτός από τον Ευθύμιο Δίπλαρο στην κούρσα για τη θέση του δεύτερου τη τάξει στον ΔΗΣΥ τρέχουν οι Μιχάλης Σοφοκλέους και Σωτήρης Σαμψών.

Και τέταρτος στην κούρσα

Πάντως στον ΔΗΣΥ φαίνεται ότι δεν θα αποφύγουν τις κάλπες για τη θέση των τριών αντιπροέδρων, αφού μέχρι τώρα οι υποψήφιοι είναι τέσσερις. Ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΡΙΚ, πρώην πρόεδρος του Ιnvest Cyprus, Μιχάλης Μιχαήλ, ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει τη θέση του αντιπροέδρου και προστέθηκε στον κατάλογο των διεκδικητών της αντιπροεδρίας του κόμματος. Ετσι, μέχρι τώρα, οι υποψήφιοι είναι: Oι βουλευτές Σάββια Ορφανίδου και Φωτεινή Τσιρίδου, ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος και ο Μιχάλης Μιχαήλ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες, αναλόγως των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων που διεξάγονται αυτές τις ημέρες. Οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν την ερχόμενη Τρίτη 4 Απριλίου. Οι εκλογές θα γίνουν στις 6 Μαΐου και εκτός από τον αναπληρωτή πρόεδρο και τους τρεις αντιπροέδρους, τα μέλη του ΔΗΣΥ θα αναδείξουν την πρόεδρο της γυναικείας οργάνωσης του κόμματος (ΓΟΔΗΣΥ) και τα 25 εκλελεγμένα μέλη του Πολιτικού Γραφείου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top