ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτες «φωτιές» για την κυβέρνηση - Zήτησε μέτρα ο Πρόεδρος

Πρώτες «φωτιές» για την κυβέρνηση - Zήτησε μέτρα ο Πρόεδρος

Τρέχει να σβήσει τις φωτιές που άναψαν οι χούλιγκαν την Κυριακή στη Λευκωσία η κυβέρνηση, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη να εμφανίζεται έντονα ενοχλημένος και να ζητεί τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων προτού θρηνήσουμε θύματα.

Από την επίσημη ενημέρωση της οποίας έτυχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προκύπτει κατ΄αρχήν ότι δεν έγινε η σωστή αξιολόγηση του κινδύνου του αγώνα καλαθόσφαιρας ανάμεσα στην Ανόρθωση και τον Απόλλωνα, με αποτέλεσμα, οι αστυνομικές δυνάμεις να μην είναι τόσο ισχυρές για την αποτροπή των επεισοδίων που σημειώθηκαν μέσα και έξω από το γήπεδο Τάσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία.

Η Αστυνομία αναγνωρίζει το σφάλμα με την αξιολόγηση του κινδύνου αλλά την ίδια ώρα υποστηρίζει ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτεί γενναίες αποφάσεις σε πολιτικό επίπεδο καθώς και τη συνεργασία των αθλητικών σωματείων και όλων των παραγόντων. Για μια ακόμη φορά η Αστυνομία υποδεικνύει την ανάγκη απομόνωσης των ταραχοποιών στοιχείων που δρουν μέσα στους οργανωμένους φιλάθλους των σωματείων, τα οποία πηγαίνουν στους αθλητικούς χώρους με πρόθεση την οχλαγωγία.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έδωσε οδηγίες στην υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Αννα Κουκκίδου-Προκοπίου να ετοιμάσει πρόταση ενόψει της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου αύριο Τετάρτη 29/3, για τη λήψη άμεσων μέτρων μέχρι να δρομολογηθούν αποφάσεις για ευρύτερη αντιμετώπιση του ζητήματος της βίας στο χώρο του αθλητισμού. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ανάμεσα στα μέτρα που μελετώνται είναι η άμεση απαγόρευση της μετακίνησης φιλάθλων, ή ακόμη και η διεξαγωγή αγώνων χωρίς φιλάθλους, μέτρα τα οποίο θεωρούνται αποτελεσματικά αλλά δεν μπορούν να τεθούν σε μόνιμη βάση. Σοβαρό κενό παραμένει η αδυναμία ταυτοποίησης των φιλάθλων με βάση το εισιτήριο, εξαιτίας της ανυπαρξίας της απαραίτητης τεχνολογίας στους πλείστους αθλητικούς χώρους, κάτι το οποίο σε μεγάλο βαθμό ουσιαστικά ακυρώνει την κάρτα φιλάθλου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top