ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εστιατόρια: Θα δούμε νέες αυξήσεις στις τιμές ή όχι; - «Άλλο τι συμβαίνει στο εξωτερικό, κι άλλο στην Κύπρο»

Εστιατόρια: Θα δούμε νέες αυξήσεις στις τιμές ή όχι; - «Άλλο τι συμβαίνει στο εξωτερικό, κι άλλο στην Κύπρο»

Ομίχλη επικρατεί στον ορίζοντα όσον αφορά τις τιμές στην επισιτιστική βιομηχανία και τα κέντρα αναψυχής.

«Στον ορίζοντα δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει μείωση των τιμών» δήλωσε στο ThemaOnline o Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΙΚΑ Φάνος Λεβέντης. Μάλιστα, σύμφωνα με επιστολές προμηθευτών που λαμβάνουν επιχειρήσεις - μέλη του ΠΑΣΙΚΑ, θα υπάρξουν και αυξήσεις σε προϊόντα.

Αν και τιμές εισαγόμενων προϊόντων με βάση τις διεθνείς τιμές φαίνεται να μειώνονται, εντούτοις στην Κύπρο αυξάνονται. «Άλλο το συμβαίνει έξω, άλλο εδώ», τόνισε ο κ. Λεβέντης.

Σύμφωνα τον Γενικό Γραμματέα του ΠΑΣΙΚΑ, λόγω των αυξήσεων από τους προμηθευτές θα έρθουν και αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες κέντρων αναψυχής εξαιρουμένων κέντρων διασκέδασης που προσφέρουν μόνο αλκοόλ λόγω του μειωμένου ΦΠΑ στο 9% που εφαρμόστηκε πριν μερικούς μήνες.

Ερωτηθείς για το πότε θα δούμε αυτές τις αυξήσεις, ο Φάνος Λεβέντης απάντησε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για αυξήσεις. «Κάθε επιχείρηση αλλάζει τιμές ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Νεόφυτος Θρασυβούλου δήλωσε στη σελίδα μας ότι «είναι γεγονός ότι υπήρξε υπερβολική αύξηση τιμών κατά την προηγούμενη τουριστική περίοδο λόγω αύξησης των καυσίμων, ηλεκτρικού ρεύματος, μεταφορικών και άλλων καταστάσεων που δεν ισχύουν στα ίδια επίπεδα φέτος στην αγορά».

«Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να μειωθούν οι τιμές για να είμαστε και ανταγωνιστικοί στον τουρισμό όσον αφορά άλλες γειτονικές χώρες. Για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να μειωθούν οι τιμές των εισαγωγέων και προμηθευτών πρώτων υλών για την εστίαση όπως λάδι, αλεύρι, κατεψυγμένα κρέατα και ψάρια. Οι πληροφορίες και τα δεδομένα που έχουμε λένε ότι μετά τον Φεβρουάριο έπεσαν οι τιμές και για αυτό κάνουμε κάλεσμα στους προμηθευτές να τις μειώσουν», πρόσθεσε.

Η προσπάθεια της ΟΣΙΚΑ είναι να δούμε πως μπορεί να υπάρξει έλεγχος στις εισαγωγές των προϊόντων και τις υπερτιμήσεις που υπάρχουν. «Σε ένα μεγάλο βαθμό, οι επιχειρήσεις εστίασης έχουν απορροφήσει την αύξηση των τιμών πέρσι. Δεν σηκώνει όμως άλλο. Πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός για την επιβίωσή όλων των επιχειρήσεων», σημείωσε ο κ. Θρασυβούλου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top