ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΦ απένειμε τα πράσινα μπερέ στους νέους καταδρομείς - Δείτε βίντεο

Ο Αρχηγός ΓΕΕΦ απένειμε τα πράσινα μπερέ στους νέους καταδρομείς - Δείτε βίντεο

Το χώμα της Κύπρου ποτίστηκε με αίμα ηρώων, ανθρώπων που πάλεψαν για την ελευθερία και την ελληνικότητά του, ανέφερε σήμερα ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, σε τελετή απονομής του πράσινου μπερέ στους νέους δόκιμους έφεδρους αξιωματικούς και συμβασιούχους οπλίτες των δυνάμεων καταδρομών, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Στρατόπεδο «Αντ/γου Γεώργιου Κατσάνη», στο Σταυροβούνι.

Σε δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αμυνας αναφέρεται ότι σε χαιρετισμό του κατά την τελετή, ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ είπε πως οι νέοι καταδρομείς ολοκλήρωσαν μια «πολύπονη και σκληρή εκπαίδευση» και εισέρχονται πλέον «επίσημα στην οικογένεια των καταδρομέων, σε ένα νησί που το χώμα του έχει ποτισθεί με αίμα ηρώων, ανθρώπων που πάλεψαν για την ελευθερία και την ελληνικότητά του. Για την ελευθερία αυτής της γης ξεψύχησαν οι τελευταίοι Έλληνες που πέρασαν στο πάνθεον των ηρώων» είπε.

Πρόσθεσε ότι οι νέοι καταδρομείς είναι «οι απόγονοι του καταδρομέα και αλεξιπτωτιστή Μανώλη Μπικάκη, που έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας της Κύπρου, όταν μόνος του αντιμετώπισε μια ολόκληρη ίλη αρμάτων και με την εφευρετικότητα του, κατάφερε να καταστρέψει έξι τουρκικά άρματα, με όπλο του την ελληνική ψυχή και το αντιαρματικό του».

Οι νέοι καταδρομείς συνέχισε είναι «οι απόγονοι των 318 καταδρομέων της επιχείρησης “Νίκη”, που πέταξαν σε αποστολή αυτοκτονίας, όταν κλήθηκαν να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις που διεξάγονταν στο νησί την νύχτα της 21ης Ιουλίου 1974, ενώ ο Τούρκος εισβολέας είχε είδη αποβιβαστεί και κατακτούσε τα εδάφη του πολύπαθου τούτου τόπου».

Φάρος και παράδειγμα των νέων καταδρομέων, είπε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς «πρέπει να είναι η θυσία των καταδρομέων μας στις βουνοκορφές του Πενταδακτύλου κατά την τουρκική εισβολή του 1974. Εκεί που η ψυχή αντικατέστησε τα όπλα, τα πυρομαχικά και τα μέσα, εκεί που η ανδρεία και το μεγαλείο του καταδρομέα, σήκωσαν στους ώμους τους την εθνική μας υπερηφάνεια».

Απευθυνόμενος στους νέους καταδρομείς ο Αντιστράτηγος Ζερβάκης είπε πως είναι τα καμάρια της Εθνικής Φρουράς, είναι παράδειγμα προς μίμηση και οι γονείς και οι συγγενείς τους είναι δικαίως υπερήφανοι γι αυτούς.

Ταυτόχρονα τους κάλεσε να οπλιστούν «με θάρρος, πίστη και αφοσίωση στην αποστολή» τους να εκτελέσουν με προθυμία τις εντολές των προϊσταμένων τους, να αναδείξουν «κάλλος της ψυχής, βοηθώντας και στηρίζοντας τον διπλανό» τους, αυτόν που μαζί ίδρυσαν και πόνεσαν στην εκπαίδευση, αυτόν που θα τους καλύψει στο πεδίο της μάχης.

Όπως είπε ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ ο καταδρομέας «είναι ιδέα, κουλτούρα, πίστη, ποιότητα, αφοσίωση, τόλμη, εκπαίδευση, γνώση και προπαντός ήθος και πειθαρχία. Τεκμηριώνεται με πράξεις και όχι λόγια και οι απαιτήσεις στη συνέχεια της υπηρεσίας τους θα είναι μεγάλες».

Ταυτόχρονα ευχαρίστησε «τον Διοικητή και όλα τα στελέχη της ΔΚΔ για την άψογη οργάνωση της όλης τελετής, η οποία δεικνύει και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ηθικού που τους διακατέχει».

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας αναφέρεται ότι οι νέοι καταδρομείς ολοκλήρωσαν το 10ο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης και η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στη παρουσία των οικογενειών τους και αντιπροσωπείας στελεχών της Εθνικής Φρουράς. Η απονομή του πράσινου μπερέ, αποτελεί την ολοκλήρωση της επίπονης και απαιτητικής εκπαίδευσης την οποία παρακολουθούν όσοι επιλέξουν να υπηρετήσουν στις Δυνάμεις Καταδρομών».

Προστίθεται ακόμα ότι «κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης οι υποψήφιοι εκπαιδεύονται στη χρησιμοποίηση του ατομικού και ομαδικού οπλισμού, σε αντικείμενα καταστροφών, την εκτέλεση καταδρομικών επιχειρήσεων, στην παροχή Α΄ Βοηθειών, καθώς και σε αντικείμενα ορεινού αγώνα».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top