ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την πόλη «φάντασμα» θυμίζουν τα ερειπωμένα ξενοδοχεία στο δρόμο Δεκέλειας

Την πόλη «φάντασμα» θυμίζουν τα ερειπωμένα ξενοδοχεία στο δρόμο Δεκέλειας

Μελανό στίγμα για την τουριστική περιοχή της Πύλας αποτελούν τα εγκαταλελειμμένα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ξενοδοχεία επί του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας.

Όπως γράφει larnakaonline.com.cy οι συζητήσεις που προηγήθηκαν μεταξύ τοπικής εταιρείας τουριστικής ανάπτυξης και προβολής κι επαρχιακής διοίκησης σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα κατέληξαν σε αδιέξοδο, με αποτέλεσμα τα... «ερείπια» να εξακολουθούν να προκαλούν αλγεινή εντύπωση σε μια από τις πλέον τουριστικές και πολυσύχναστες περιοχές της ευρύτερης Λάρνακας. Ο λόγος για τα ξενοδοχεία «Beau Rivage» και «Eva», τα οποία έχουν ερημωθεί και λεηλατηθεί, ωστόσο κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για να τα κατεδαφίσει ή να τ’ αναστηλώσει.

Όπως διαφάνηκε μέσα από τις διαβουλεύσεις που έχουν γίνει, η κατεδάφιση αυτών των κτιρίων φαντάζει τη δεδομένη στιγμή εξαιρετικά δύσκολη, διότι τα ξενοδοχεία αυτά δεν έχουν κηρυχθεί επίσημα κατεδαφιστέα, ενώ οι ιδιοκτήτες τους είναι... «εξαφανισμένοι» και δεν έχουν επιδείξει κανένα ενδιαφέρον για να τ’ αποκαταστήσουν. Ούτε υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές για να τα επαναλειτουργήσουν.

Το θέμα των εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας απασχολεί σοβαρά τους τοπικούς φορείς της Λάρνακας, αφού η εικόνα των ερειπωμένων κτιρίων σε κοντινή απόσταση από πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, από εστιατόρια και μπιραρίες αμαυρώνει την περιοχή και αποτελεί ουσιαστικά «αγκάθι» στην περαιτέρω τουριστική της ανάπτυξη.

Πηγή: larnakaonline.com.cy

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top