ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντός των επόμενων ημερών ανακοινώνει πρόταση για σχέδιο αξιολόγησης του μαθητή το ΥΠΑΝ

Εντός των επόμενων ημερών ανακοινώνει πρόταση για σχέδιο αξιολόγησης του μαθητή το ΥΠΑΝ

«Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί πρόταση για σχέδιο αξιολόγησης του μαθητή», ανέφερε σήμερα (24/4) η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, μετά από εθιμοτυπική συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Παράταξης – Συνεργασία, Μάριο Καρογιάν.

Όπως ανέφερε η κα. Μιχαηλίδου, το ΥΠΑΝ είναι αυτή τη στιγμή σε διαδικασία διαλόγου με τους συνεργάτες τους και εντός των επόμενων ημερών θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν το νέο σχήμα που θα προτείνουν στη Βουλή, έτσι ώστε από την επόμενη σχολική χρονιά να υπάρχει ένα σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης του μαθητή και της μαθήτριας για την μέση εκπαίδευση, που να επιτρέπει στους μαθητές να αναδείξουν τις ικανότητες, τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους χωρίς να τους ταλαιπωρούν άδικα και διατηρώντας την αξιοπιστία του εκπαιδευτικού συστήματος, την εγκυρότητα των μεθοδολογιών και να είναι στηριγμένο σε βασικές παιδαγωγικές αρχές

Όσα συζήτησαν ΥΠΑΝ – Πρόεδρος ΔΗΠΑ

Σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για σωρεία θεμάτων που αφορούν τις αρμοδιότητες του Υπουργείου και η Υπουργός έκανε ενημέρωση για τις προτεραιότητες του Υπουργείου στις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων της.

Συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, τα θέματα των τετραμήνων, της ψηφιοποίησης της εκπαίδευσης, της αξιολόγησης εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων, το ενιαίο ολοήμερο σχολείο και η προδημοτική εκπαίδευση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την ειδική εκπαίδευση και την τεχνική εκπαίδευση, ενώ βαρύτητα δόθηκε και στα θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού στα σχολεία, ως μέτρο γενικότερου προγραμματισμού της αγοράς εργασίας και της ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας.

Επιπλέον, έγινε αναφορά για το πρόγραμμα «PEDIA», που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων και συμπεριλαμβάνει θέματα περιβάλλοντος και καλύτερου ελέγχου των κλιματικών συνθηκών, εντός των τάξεων.
Περαιτέρω συζητήθηκαν θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και υπήρξε κοινή αντίληψη στην ανάγκη αξιοποίησης της, ως εργαλείο προώθησης της χώρας, αλλά κάτω από αυστηρό ποιοτικό έλεγχο, που θα επιτρέψει την περαιτέρω πρόοδο και ανάπτυξη των υφιστάμενων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν, αναφέρθηκαν τα ακόλουθα:

Μάριος Καρογιάν:

«Είχαμε ένα παραγωγικό και εποικοδομητικό διάλογο με την Υπουργό Παιδείας, έχουμε δει όλες τις προτεραιότητές της ότι όσον αφορά το ευρύτερο τομέα της παιδείας. Διαθέτει σύγχρονες, ουσιαστικές προσεγγίσεις και τροχοδρομούνται πράγματα.

Πιστεύουμε πως μέσα από ένα διάλογο, που έχει εγκαινιάσει με τους εμπλεκόμενους φορείς, τα κόμματα και με όσους έχουν εμπλοκή στα θέματα παιδείας, θα προκύψουν θετικά ζητήματα. Είναι γνώστης των θεμάτων της, έχει κατάρτιση και αντίληψη των ζητημάτων και μέσα από τις προσεγγίσεις και τον τρόπο που χειρίζεται τα θέματα, δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως μέσα από τις συναινέσεις και συνθέσεις θα γίνουν τα επόμενα ουσιαστικά βήματα για τα θέματα που αφορούν τα παιδιά μας. Έχουμε συμφωνήσει να είμαστε σε επαφή, να ανταλλάσσουμε απόψεις να μοιραζόμαστε σκέψεις και προσεγγίσεις και σίγουρα η ΔΗΠΑ-Συνεργασία θα είναι συμβλητική των ευρύτερων

προσπαθειών, έτσι ώστε η παιδεία μας να κάνει τα επόμενα βήματα προς τα μπροστά όπως αξίζει σε μια χώρα που θέλει στην νέα εποχή να είναι και αποτελεσματική και να βγάλει παιδιά που να μπορούν αύριο να λειτουργούν στην ευρύτερη οικονομία και να μπορούν να ολοκληρώνονται και ως προσωπικότητες».

Υπουργός Παιδείας:

«Είχαμε μια παραγωγική συνάντηση με τον Πρόεδρο και στελέχη της ΔΗΠΑ-Συνεργασία. Είναι πολύ σημαντική αυτή η συνάντηση και για σκοπούς επικοινωνίας και αλληλοενημέρωσης, κυρίως όμως και για δικής μας ενημέρωσης για τις ανησυχίες και τις εισηγήσεις που έχουν τα κόμματα. Συμφωνήσαμε σε μια διαρκή επικοινωνία ώστε να δοθεί η ευκαιρία στο εκπαιδευτικό μας σύστημα να έχει καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Να δώσουμε ευκαιρία στα παιδιά μας για εκσυγχρονισμό, ευκαιρίες για κριτική σκέψη και να δώσουμε ευκαιρία να ικανοποιήσουμε τις προτεραιότητες που έχουμε θέσει ως κυβέρνηση στα θέματα της παιδείας, του αθλητισμού και της νεολαίας που άπτονται των δικών μου αρμοδιοτήτων».

Για τα Τετράμηνα η Υπουργός ανέφερε:

«Είμαστε σε διαδικασία διαλόγου με τους συνεργάτες μας και εντός των επόμενων ημερών θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε το νέο σχήμα που θα προτείνουμε στη Βουλή, έτσι ώστε από την επόμενη σχολική χρονιά να έχουμε ένα σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης του μαθητή και της μαθήτριας για την μέση εκπαίδευση, που να επιτρέπει στους μαθητές να αναδείξουν τις ικανότητες, τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους χωρίς να τους ταλαιπωρούν άδικα και διατηρώντας την αξιοπιστία του εκπαιδευτικού μας συστήματος, την εγκυρότητα των μεθοδολογιών και να είναι στηριγμένο σε βασικές παιδαγωγικές αρχές».

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top