ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπό κράτηση ύποπτος για φερόμενη παράνομη μεταφορά μεταναστών στο Κάβο Γκρέκο

Υπό κράτηση ύποπτος για φερόμενη παράνομη μεταφορά μεταναστών στο Κάβο Γκρέκο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης 8 ημερών εναντίον άνδρα ηλικίας 45 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με υπόθεση που αφορά παράνομη μεταφορά μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας «γύρω στη το μεσημέρι της Κυριακής 23 Απριλίου, εντοπίστηκε από τα ραντάρ, ύποπτος στόχος στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του ακρωτηρίου Γκρέκο. Γύρω στις 3.40 το μεσημέρι σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, εντόπισε και ανέκοψε μικρό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 28 άτομα και συγκεκριμένα 16 άνδρες, πέντε γυναίκα και εφτά ανήλικους».

Οι επιβάτες της βάρκας, σημειώνεται "μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη μαρίνα Αγίας Νάπας και από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι το σκάφος απέπλευσε από τις ακτές της Συρίας, στις 22 Απριλίου 2023. Σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν, οδηγός του σκάφους ήταν άνδρας ηλικίας 45 ετών, ο οποίος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων».

Οι υπόλοιποι 27 επιβάτες του σκάφους, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας «Πουρνάρα».

Το πρωί ο άνδρας οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου και εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα κράτησης για οκτώ ημέρες.

Ο 45χρονος αντιμετωπίζει αδικήματα που αφορούν παράνομη είσοδο στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποβοήθηση προσώπου τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στην  Δημοκρατία, υποβοήθηση προσώπου τρίτης  χώρας με πρόθεση και με σκοπό την αποκόμιση κέρδους, μεταφορά προσώπου δια υδάτινης οδού με μία ασφαλή υπερφορτωμένο σκάφος και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top