ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχές Μαΐου στα κατεχόμενα ο Ερντογάν για τα εγκαίνιά του νέου «αεροδρομίου»

Αρχές Μαΐου στα κατεχόμενα ο Ερντογάν για  τα εγκαίνιά του νέου «αεροδρομίου»

Έχουν ολοκληρωθεί κατά 99% τα έργα στον νέο τερματικό σταθμό στο παράνομο αεροδρόμιο στην Τύμπου και τα εγκαίνιά του πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις αρχές Μαΐου, δήλωσε ο «υπουργός δημοσίων έργων και μεταφορών», Ερχάν Αρικλί.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Κίπρις έγραψε χθες ότι ο κ. Αρικλί ανέφερε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην καθυστερημένη παράδοση ηλεκτρολογικής υποδομής λόγω της παύσης λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής στην Τουρκία εξαιτίας των σεισμών. Για αυτό τον λόγο υπάρχει καθυστέρηση αν και, όπως υποστήριξε, το αεροδρόμιο θα μπορούσε να λειτουργήσει με ηλεκτρογεννήτριες.

Ωστόσο δεν ήθελαν να αναλάβουν ένα τέτοιο ρίσκο και να γίνουν τα εγκαίνια πριν τη γιορτή του ραμαζανιού, συνέχισε, λέγοντας ότι τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου από τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Έρντογαν υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη και σοβαρότερη επένδυση που έγινε ποτέ στα κατεχόμενα.

Ερωτηθείς για το παράνομο αεροδρόμιο του Λευκόνοικου, ο Ερχάν Αρικλί είπε ότι δε θα χρησιμοποιηθεί για επιβατικές πτήσεις λόγω των όρων ιδιωτικοποίησης του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, σύμφωνα με τους οποίους δεν επιτρέπεται η χρήση άλλου αεροδρομίου. Για αυτό τον λόγο το παράνομο αεροδρόμιο του Λευκόνοικου μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για ιδιωτικές πτήσεις, είτε, για αμυντικούς σκοπούς, όπως συμβαίνει σήμερα. «Θα παραδώσουμε το αεροδρόμιο στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και θα υπογραφεί σχετικό πρωτόκολλο», σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top