Απεγκλωβισμός Κυπρίων από το Σουδάν - Ενεργοποίηση του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου ΕΣΤΙΑ - Η ανακοίνωση ΥΠΕΞ  

Απεγκλωβισμός Κυπρίων από το Σουδάν - Ενεργοποίηση του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου ΕΣΤΙΑ - Η ανακοίνωση ΥΠΕΞ   

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών απεγκλωβισμού από το Σουδάν Κυπρίων αλλά και πολιτών άλλων εθνικοτήτων, ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ. Κωνσταντίνος Κόμπος συγκάλεσε σήμερα την Υπουργική Ομάδα Χειρισμού Κρίσεων, που αποτελείται από τους Υπουργούς Εξωτερικών, Άμυνας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Η Υπουργική Ομάδα αποφάσισε την ενεργοποίηση του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου ΕΣΤΙΑ για την υποδοχή και επαναπατρισμό ξένων πολιτών από περιοχή που βρίσκεται σε κρίση, μέσω της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία προτίθεται να προσφέρει στο πλαίσιο αυτό διευκολύνσεις σε φίλες χώρες για τον επαναπατρισμό υπηκόων τους από το Σουδάν μέσω Κύπρου.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο Αντώνης Δημητρίου, δικηγόρος της Black Cube

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο Αντώνης Δημητρίου, δικηγόρος της Black Cube

Δεν προκύπτει ότι το βίντεο της γνωστής υπόθεσης «Video Gate» αποτελεί υβριδική επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δικηγόρος της εταιρείας Black Cube, Αντώνης Δημητρίου. Όπως σημείωσε, η εταιρεία είχε θέσει εξ αρχής ως προϋπόθεση για να συνδράμει στις έρευνες, να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του φυσικού ή νομικού προσώπου που την είχε εργοδοτήσει για την παραγωγή του βίντεο.

BEST OF TOTHEMAONLINE