Απεγκλωβισμός Κυπρίων από το Σουδάν - Ενεργοποίηση του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου ΕΣΤΙΑ - Η ανακοίνωση ΥΠΕΞ  

Απεγκλωβισμός Κυπρίων από το Σουδάν - Ενεργοποίηση του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου ΕΣΤΙΑ - Η ανακοίνωση ΥΠΕΞ   

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών απεγκλωβισμού από το Σουδάν Κυπρίων αλλά και πολιτών άλλων εθνικοτήτων, ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ. Κωνσταντίνος Κόμπος συγκάλεσε σήμερα την Υπουργική Ομάδα Χειρισμού Κρίσεων, που αποτελείται από τους Υπουργούς Εξωτερικών, Άμυνας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Η Υπουργική Ομάδα αποφάσισε την ενεργοποίηση του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου ΕΣΤΙΑ για την υποδοχή και επαναπατρισμό ξένων πολιτών από περιοχή που βρίσκεται σε κρίση, μέσω της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία προτίθεται να προσφέρει στο πλαίσιο αυτό διευκολύνσεις σε φίλες χώρες για τον επαναπατρισμό υπηκόων τους από το Σουδάν μέσω Κύπρου.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Βρετανικά μαχητικά κατέρριψαν drones που κατευθύνονταν σε Ιορδανία και Μπαχρέιν - Οι IDF βομβάρδισαν βάση των Φρουρών της Επανάστασης

LIVE: Βρετανικά μαχητικά κατέρριψαν drones που κατευθύνονταν σε Ιορδανία και Μπαχρέιν - Οι IDF βομβάρδισαν βάση των Φρουρών της Επανάστασης

Φλέγεται η Μέση Ανατολή, την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων απέναντι στην Τεχεράνη και τη Βηρυτό. Το Ιράν απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones, βάζοντας στο στόχαστρο το Τελ Αβίβ, αλλά και χώρες του Κόλπου. To μεσημέρι βρέθηκαν στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο οι ηγέτες της Ελλάδας και Γαλλίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE