Απεγκλωβισμός Κυπρίων από το Σουδάν - Ενεργοποίηση του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου ΕΣΤΙΑ - Η ανακοίνωση ΥΠΕΞ  

Απεγκλωβισμός Κυπρίων από το Σουδάν - Ενεργοποίηση του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου ΕΣΤΙΑ - Η ανακοίνωση ΥΠΕΞ   

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών απεγκλωβισμού από το Σουδάν Κυπρίων αλλά και πολιτών άλλων εθνικοτήτων, ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ. Κωνσταντίνος Κόμπος συγκάλεσε σήμερα την Υπουργική Ομάδα Χειρισμού Κρίσεων, που αποτελείται από τους Υπουργούς Εξωτερικών, Άμυνας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Η Υπουργική Ομάδα αποφάσισε την ενεργοποίηση του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου ΕΣΤΙΑ για την υποδοχή και επαναπατρισμό ξένων πολιτών από περιοχή που βρίσκεται σε κρίση, μέσω της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία προτίθεται να προσφέρει στο πλαίσιο αυτό διευκολύνσεις σε φίλες χώρες για τον επαναπατρισμό υπηκόων τους από το Σουδάν μέσω Κύπρου.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η Ολγκίν μετρά τις αποστάσεις- Οι συγκλίσεις, το 5+1 και το στοίχημα της 9ης Σεπτεμβρίου

Κυπριακό: Η Ολγκίν μετρά τις αποστάσεις- Οι συγκλίσεις, το 5+1 και το στοίχημα της 9ης Σεπτεμβρίου

Η επόμενη κίνηση του ΟΗΕ στο Κυπριακό, δεν θα κριθεί μόνο στις αίθουσες των Ηνωμένων Εθνών. Θα κριθεί κυρίως από το κατά πόσον η Μαρία Άνχελα Ολγκίν θα μπορέσει, μέσα από τις επαφές που θα έχει τις επόμενες ημέρες, να διαπιστώσει ότι υπάρχει αρκετό κοινό έδαφος, για να δικαιολογείται ένα νέο βήμα στη διαδικασία.

BEST OF TOTHEMAONLINE