Απεγκλωβισμός Κυπρίων από το Σουδάν - Ενεργοποίηση του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου ΕΣΤΙΑ - Η ανακοίνωση ΥΠΕΞ  

Απεγκλωβισμός Κυπρίων από το Σουδάν - Ενεργοποίηση του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου ΕΣΤΙΑ - Η ανακοίνωση ΥΠΕΞ   

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών απεγκλωβισμού από το Σουδάν Κυπρίων αλλά και πολιτών άλλων εθνικοτήτων, ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ. Κωνσταντίνος Κόμπος συγκάλεσε σήμερα την Υπουργική Ομάδα Χειρισμού Κρίσεων, που αποτελείται από τους Υπουργούς Εξωτερικών, Άμυνας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Η Υπουργική Ομάδα αποφάσισε την ενεργοποίηση του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου ΕΣΤΙΑ για την υποδοχή και επαναπατρισμό ξένων πολιτών από περιοχή που βρίσκεται σε κρίση, μέσω της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία προτίθεται να προσφέρει στο πλαίσιο αυτό διευκολύνσεις σε φίλες χώρες για τον επαναπατρισμό υπηκόων τους από το Σουδάν μέσω Κύπρου.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αστυνομία για υπόθεση Σάντυ: Καμία τεκμηρίωση για τις σοβαρές καταγγελίες - «Ψευδές και κατασκευασμένο» το αφήγημα

Αστυνομία για υπόθεση Σάντυ: Καμία τεκμηρίωση για τις σοβαρές καταγγελίες - «Ψευδές και κατασκευασμένο» το αφήγημα

Το πόρισμα της πολύμηνης αστυνομικής διερεύνησης για την υπόθεση «Σάντυ» και τις καταγγελίες που είχαν δημοσιοποιηθεί μέσω του δημοσιογράφου και συγγραφέα Μακάριου Δρουσιώτη παρουσιάστηκε την Πέμπτη σε δημοσιογραφική διάσκεψη στη Λευκωσία, με τον Αρχηγό Αστυνομίας Θεμιστό Αρναούτη να δηλώνει ότι δεν προέκυψε οποιαδήποτε μαρτυρία που να στοιχειοθετεί τα σοβαρά αδικήματα που είχαν καταγγελθεί.

BEST OF TOTHEMAONLINE