ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Προεδρικό δικηγόροι και λογιστές για τις κυρώσεις - Σήμερα η νέα σύσκεψη

Στο Προεδρικό δικηγόροι και λογιστές για τις κυρώσεις - Σήμερα η νέα σύσκεψη

Νέα ευρεία σύσκεψη για το θέμα των κυρώσεων από ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο σε φυσικά και νομικά πρόσωπα στην Κύπρο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 25 Απριλίου, στις 10:30 το πρωί, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι Υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης, ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, ο Διοικητής της ΚΥΠ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Χρίστος Κληρίδης, ανέφερε ότι: «θα ζητήσουμε ενημέρωση, επειδή δεν είχαμε επίσημη ενημέρωση μέχρι τώρα, ήταν μόνο από διάφορα δημοσιεύματα, και ανάλογα με την ενημέρωση που έχουμε θα τοποθετηθούμε».

Τόνισε επίσης ότι, «αν υπάρχει ένδειξη για παραβίαση τέτοιων κυρώσεων από μέλος μας τότε θα κάνουμε και επιτόπιο έλεγχο και ανάλογα θα επιβάλουμε διοικητικές κυρώσεις», ενώ πρόσθεσε πως «η επιβολή ποινικών κυρώσεων αφορά τη Νομική Υπηρεσία»

Yπενθυμίζεται ότι στη προηγούμενη σύσκεψη για το θέμα των κυρώσεων, την προηγούμενη Τετάρτη (19/04), με τη συμμετοχή του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, των Υπουργών Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Εξωτερικών και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε όπως ετοιμαστεί ένας οδικός χάρτης με τις αποτελεσματικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Παράλληλα ενημερώθηκε ως προς τις διαδικασίες σύστασης της Εθνικής Μονάδας Εφαρμογής Κυρώσεων, η οποία θα έχει και τεχνοκρατική υποστήριξη από την αντίστοιχη Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Eξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε πρόσφατες δηλώσεις του, είπε πως θα υπάρξουν και άλλες καταχωρήσεις στη λίστα κυρώσεων, τονίζοντας ότι δεν αναφέρεται σε υπηκόους της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι δεν αποκλείει να υπάρχουν και οντότητες, νομικά ή φυσικά πρόσωπα, που βρίσκονται εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς εάν η Κυπριακή Δημοκρατία έλαβε στοιχεία για το θέμα των κυρώσεων από τις ΗΠΑ και το ΗΒ, απάντησε πως «μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει τα οποιαδήποτε στοιχεία, αλλά μπορώ να σας πω ότι, ναι, αναμένουμε από στιγμή σε στιγμή, έχουμε ενημερωθεί ότι θα μας δοθούν στοιχεία. Θα μας δοθούν σταδιακά, δεν θα μας δοθούν σε μία φάση, γιατί και από πλευράς των ΗΠΑ και των βρετανικών Αρχών εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες, πολλές Αρχές».

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

Με έκκληση «στις χιλιάδες ψηφοφόρους της Αριστεράς, αλλά και σε κάθε προοδευτικό πολίτη που θέλει αλλαγή πορείας» να συνταχθούν με το ΑΚΕΛ, δύναμη διεκδίκησης στην Κύπρο και την Ευρώπη και «να κάνουμε τη διαφορά για να αλλάξουμε τα πράγματα» ο ΓΓ του κόμματος στην κεντρική παγκύπρια προεκλογική συγκέντρωση δήλωσε ότι για το ΑΚΕΛ η θέση της Κύπρου στην ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτη. «Αλλά οφείλουμε να απαντήσουμε στο καίριο ερώτημα: Ποια Ευρώπη θέλουμε;».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top