ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναμένονται έξι πτήσεις στην Κύπρο από το Σουδάν

Αναμένονται έξι πτήσεις στην Κύπρο από το Σουδάν

Αναμένονται έξι πτήσεις στην Κύπρο με άτομα που έχουν απομακρυνθεί από το Σουδάν, είπε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεόδωρος Γκότσης, σημειώνοντας ότι η πλειοψηφία των επιβατών που αφίχθηκαν με τις τρεις πτήσεις το βράδυ της Τρίτης και τα ξημερώματα της Τετάρτης, έχει ήδη αναχωρήσει από την Κύπρο.

Σε δηλώσεις του έξω από το ΚΣΕΔ Λάρνακας, ο κ. Γκότσης ανέφερε ότι, η Κύπρος λειτουργεί ως διαμετακομιστικός σταθμός στη διαδικασία εκκένωσης των αμάχων από το Σουδάν.

Είπε ότι έχουν αρχίσει να έρχονται οι πτήσεις από το βράδυ της Τρίτης, και ότι στις χθεσινές αφίξεις από το Σουδάν συμπεριλαμβάνονταν και 10 Κύπριοι.

«Η διαδικασία συνεχίζεται σήμερα, αναμένονται έξι πτήσεις», είπε σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η πλειοψηφία των επιβατών που αφίχθηκαν με τις τρεις βραδινές πτήσεις έχει ήδη αναχωρήσει από την Κύπρο. Αυτό δεικνύει τη διαδικασία που συνεπάγεται η ενεργοποίηση του Εθνικού Σχεδίου ΕΣΤΙΑ, είπε.

«Η Κύπρος λειτουργεί ως διαμετακομιστικός σταθμός στη διαδικασία εκκένωσης των αμάχων, και σίγουρα, οποιαδήποτε άλλη συμβολή χρειαστεί από τις υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, όλα είναι εδώ έτοιμα, όπως διαπίστωσε και ο Υπουργός Εξωτερικών, χθες το βράδυ με την παρουσία του», πρόσθεσε. Πρόσθεσε ότι έτοιμα είναι και τα συναρμόδια Υπουργεία, όπως το Υπουργείο Άμυνας, αφού η Εθνική Φρουρά διαχειρίζεται τον χώρο του Συντονιστικού Κέντρου ΖΗΝΩΝ, και το Υπουργείο Υγείας με τις υπηρεσίες του, συμπεριλαμβανομένης και της Ψυχικής Υγείας, αν χρειαστεί τέτοια υποστήριξη, όπως είπε, αλλά και οργανισμοί όπως ο Ερυθρός Σταυρός και άλλοι.

«Η κινητοποίηση είναι πλήρης όλων των υπηρεσιών και αυτό είναι σημαντικό διότι η Κύπρος πραγματικά συμβάλλει σε μια ανθρωπιστική κρίση που συμβαίνει στη γειτονιά μας», είπε.

Σε ερώτηση για τον αριθμό επιβατών που αναμένονται να φτάσουν σήμερα, ο κ. Γκότσης είπε ότι δεν θα ήθελε να αναφερθεί σε αριθμούς, σημειώνοντας όμως ότι με τις τρεις βραδινές πτήσεις ήρθαν περίπου 240 άτομα, «οπότε ο σκοπός είναι να υπάρχει μια ομαλή ροή για να μπορεί να δίνεται και σωστή παροχή βοήθειας εκεί και όπου πρέπει».

Σημείωσε ότι υπάρχουν οι συνθήκες επί του εδάφους και είναι κάτι που λαμβάνεται υπόψη για το τι περιθώριο υπάρχει για τη συνέχιση της επιχείρησης αυτής.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top