ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπόθεση Al Jazeera: Απορρίφθηκε το αίτημα των κατηγορουμένων - Νέα ημερομηνία για τη συνέχιση της δίκης

Υπόθεση Al Jazeera: Απορρίφθηκε το αίτημα των κατηγορουμένων - Νέα ημερομηνία για τη συνέχιση της δίκης

Ανακοινώθηκε σήμερα Τετάρτη 26/4 η απόφαση του Δικαστηρίου επί της προδικαστικής ένστασης του δικηγόρου των Χριστάκη Τζιοβάνη Αντώνη Αντωνίου και Γιώργου Παπαϊωάννου, περί ανυπαρξίας έγκυρου νόμου στον οποίο στηρίζονται οι κατηγορίες, που βαραίνουν τους κατηγορούμενους στην πολύκροτη υπόθεση που αφορά τόσο στο ρεπορτάζ του δημοσιογραφικού δικτύου Al Jazeera, όσο και σε γεγονότα στο πλαίσιο των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών, βάσει του πορίσματος που ετοίμασε η Επιτροπή Νικολάτου.

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των κατηγορουμένων και τέθηκε νέα ημερομηνία για την συνέχιση της δίκης, στις 15 Μαΐου στις 9 το πρωί.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, ο πρώην Bουλευτής του ΑΚΕΛ, Χριστάκης Τζιοβάνη, ο Δικηγόρος Αντρέας Πιττάτζης και ο εκ των διευθυντικών στελεχών της εταιρείας του κ. Τζιοβάνη, Αντώνης Αντωνίου.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με αδικήματα συνωμοσίας για καταδολίευση της Δημοκρατίας και επηρεασμό δημόσιου λειτουργού κατά παράβαση του Νόμου, που κυρώνει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς.

Όλα όσα έγιναν στο Δικαστήριο:

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Παπαϊωάννου, έθεσε θέμα «ανυπαρξίας έγκυρου νόμου», λέγοντας ότι οι κατηγορίες τις Νομικής Υπηρεσίας στηρίζονται «σε μη έγκυρο νόμο», ενώ ζήτησε την αναστολή της διαδικασίας για τους πελάτες του.

Στο μεταξύ, κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία μετά από αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής, παρόντες ήταν και οι τέσσερις κατηγορούμενοι όπου, τέθηκε θέμα από τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, Σάββα Αγγελίδη, αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα των τεσσάρων μηνών, μέχρι τη λήξη της υφιστάμενης σύνθεσης του Κακουργιοδικείου.

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι του Δημήτρη Συλλούρη, του Χριστάκη Τζιοβάνη και του Αντώνη Αντωνίου, έθεσαν θέμα καθυστέρησης της διαδικασίας, σημειώνοντας πως δεν είναι λύση να χαθεί και άλλος χρόνος μέχρι να αναλάβει καθήκοντα η νέα σύνθεση του δικαστηρίου, ενώ ο Αντρέας Πιττάτζιης δεν έλαβε θέση, τονίζοντας ότι ο ίδιος επιθυμεί η διαδικασία να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν.

Σημειώνεται ότι, όσο αφορά τον Αντρέα Πιττάτζιη ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου έδωσε νέα ημερομηνία για ακρόαση στον κατηγορούμενο, ο οποίος θα παρουσιαστεί ενώπιον της νέας σύνθεσης του Δικαστηρίου στις 7 Σεπτεμβρίου του 2023, στις 09:00.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top