ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πανικός» στις κρατήσεις για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς και το καλοκαίρι - Σε ποια χώρα «τρέχουν» να πάνε οι Κύπριοι

«Πανικός» στις κρατήσεις για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς και το καλοκαίρι - Σε ποια χώρα «τρέχουν» να πάνε οι Κύπριοι

Αρκετά θετικοί είναι φέτος οι οιωνοί για τον τουρισμό αφού, όπως φαίνεται από τις πρώτες ενδείξεις, θα υπάρξει αρκετή κινητικότητα τόσο το τριήμερο της Πρωτομαγιάς όσο και το καλοκαίρι.

Μιλώντας στο Themaonline, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA), Βασίλης Σταματάρης, ανέφερε ότι η περίοδος του Πάσχα κατέγραψε πολύ καλές επιδόσεις σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, κάτι που αναμένεται να συνεχίσει και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς και τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Οι κρατήσεις που καταγράφηκαν ήταν αρκετά καλές και συνεχίζει να υπάρχει μια πολύ καλή ροή. Υπάρχει ήδη κινητικότητα για το τριήμερο της Πρωτομαγίας ενώ οι μηχανές ξεκίνησαν να δέχονται κρατήσεις μέχρι και για το καλοκαίρι», επεσήμανε.

Ερωτηθείς σχετικά με τους προορισμούς που επιλέγουν οι Κύπριοι, ο κ. Σταματάρης ανέφερε ότι οι περισσότεροι επιλέγουν την Ελλάδα και τα νησιά της.

«Ήδη κάποιες πτήσεις, ιδιαίτερα προς την Ελλάδα, φαίνεται να γεμίζουν για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Σταματάρης ανέφερε ότι αρκετοί επιλέγουν και την Κεντρική Ευρώπη, ιδιαίτερα το Παρίσι. 

Ξεκίνησαν να δέχονται τουρίστες και τα ξενοδοχεία

Μιλώντας στο Themaonline, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, αναφορικά με το τριήμερο της Πρωτομαγιάς αλλά και τους καλοκαιρινούς μήνες, φαίνεται ότι θα έχει κινητικότητα φέτος, με την μεγαλύτερη τουριστική εισροή να αναμένεται από τέλος Μαΐου.

«Λόγω των καιρικών συνθηκών, οι οποίες είναι πολύ καλές, υπάρχει κινητικότητα αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα γεμίσουν τα ξενοδοχεία. Ωστόσο είναι θετικά τα μηνύματα που βλέπουμε, έχει ήδη ξεκινήσει και λόγω του Πάσχα η τουριστική εισροή από το εξωτερικό. Με τις κρατήσεις που γίνονται και με άλλες τόσες που θα γίνουν τελευταία στιγμή, πιστεύουμε ότι θα έχουμε μια καλή σεζόν. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι», σημείωσε.

Αναφορικά με τις χώρες από τις οποίες καταγράφονται οι περισσότεροι τουρίστες στην Κύπρο, ο κ. Ρουσουνίδης ανέφερε ότι είναι η Μεγάλη Βρετανία, το Ισραήλ, η Πολωνία, η Γερμανία, η Γαλλία, οι Σκανδιναβικές χώρες και η Ελβετία.

«Γίνονται πάντα προσπάθειες για προσέλκυση τουριστών και από άλλες χώρες αλλά φαίνεται ότι η περισσότερη εισροή θα είναι από τις χώρες που προανέφερα. Ευελπιστούμε ότι αυτές οι αγορές θα φέρουν ουσιαστικά νούμερα», δήλωσε καταληκτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top