LIKE ONLINE

O τρόμος που έγινε παγκόσμιο business - Ενα ελληνικό escape room ανακηρύχθηκε Νο1 του κόσμου

O τρόμος που έγινε παγκόσμιο business - Ενα ελληνικό escape room ανακηρύχθηκε Νο1 του κόσμου

Η Αθήνα θα μπορούσε να αποτελεί case study για τα escape rooms. Προσμετρά τουλάχιστον 200 δωμάτια απόδρασης και αποτελεί απόλυτα αιτιολογημένα την «πρωτεύουσα των ecape», ενώ φιλοξενεί και το καλύτερο Escape Room του κόσμου. Λόγος για το Lockhill, στο Μεταξουργείο, το οποίο κατάφερε και έφερε την Ελλάδα στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στο χάρτη με τα Δωμάτια Απόδρασης από όλο τον κόσμο.

Μπού! O τρόμος που έγινε παγκόσμιο business – Ενα ελληνικό escape room ανακηρύχθηκε Νο1 του κόσμου
 
Τα δωμάτια απόδρασης γίνονται όλο και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, ένα αντίστοιχο δωμάτιο διαφυγής είναι ουσιαστικά ένα φυσικό παιχνίδι περιπέτειας, στο οποίο οι παίκτες κλειδώνονται σε ένα δωμάτιο και πρέπει να χρησιμοποιήσουν στοιχεία του δωματίου για να λύσουν μια σειρά από γρίφους και να αποδράσουν μέσα σε ένα καθορισμένο χρονικό όριο.

Πώς λειτουργούν τα δωμάτια απόδρασης
Τα δωμάτια αποτελούνται συνήθως από μια σειρά γρίφων που οι παίκτες πρέπει να λύσουν προκειμένου να προχωρήσουν. Οι γρίφοι μπορεί να είναι οτιδήποτε, από την εύρεση ενός κρυμμένου κλειδιού μέχρι την αποκωδικοποίηση ενός μηνύματος. Οι παίκτες πρέπει να χρησιμοποιήσουν την επαγωγική τους λογική και τις ικανότητες τους στην επίλυση προβλημάτων για να αποδράσουν από το δωμάτιο εντός του προκαθορισμένου χρονικού ορίου. Ενώ ορισμένα δωμάτια διαφυγής είναι σχεδιασμένα για σόλο παίκτες, τα περισσότερα προορίζονται για να παίζονται και με μια ομάδα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα δωμάτια διαφυγής συχνά απαιτούν από τους παίκτες να χωριστούν και να ψάξουν σε διαφορετικές περιοχές του δωματίου για στοιχεία.

Η ομαδικότητα μπορεί να βοηθήσει τους παίκτες να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν πιο αποτελεσματικά για την επίλυση των γρίφων. Υπάρχει μια ποικιλία διαφορετικών παιχνιδιών δωματίου διαφυγής, το καθένα με το δικό του μοναδικό θέμα και σύνολο γρίφων. Ορισμένα δημοφιλή θέματα περιλαμβάνουν αποδράσεις από φυλακές, στοιχειωμένα σπίτια, ληστείες και έρευνες μυστηρίου. Υπάρχουν επίσης πολλά και διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας για να διαλέξετε, ώστε να μπορείτε να βρείτε ένα δωμάτιο απόδρασης που αποτελεί την τέλεια πρόκληση για εσάς και την ομάδα σας. Στην Αθήνα υπάρχουν πολλά διαδραστικά δωμάτια με έντονο το horror στοιχείο και με ηθοποιούς που μπορούν να σας κυνηγήσουν, να σας τρομάξουν, ακόμα και να σας αγγίξουν.

Μπού! O τρόμος που έγινε παγκόσμιο business – Ενα ελληνικό escape room ανακηρύχθηκε Νο1 του κόσμου
D&D και Escape-history

Η τάση των δωματίων έχει τις ρίζες της στην τρέλα του Dungeons & Dragons που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970, και στα παιχνίδια περιπέτειας που είχαν μεγάλη απήχηση στη βρετανική τηλεόραση τη δεκαετία του 1980, όπως το Get Out of That (1981) και το θεματικό παιχνίδι επιστημονικής φαντασίας The Adventure Game. Σε αυτά συνέβαλε και η πιο επιτυχημένη σειρά περιπέτειας από όλες: The Crystal Maze, που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1990.

Αυτή η τάση τροφοδοτούσε τα παιχνίδια στον υπολογιστή, τα οποία είχαν γεννήσει τίτλους “escape the room” στην Ιαπωνία. Το 2007, ο Takao Kato, ένας 34χρονος υπάλληλος εκδοτικού οίκου, ξεκίνησε το πρώτο του Real Escape Game στο Κιότο. Οι ομάδες είχαν στη διάθεσή τους μια ώρα για να αποκρυπτογραφήσουν τα στοιχεία και να βρουν κρυμμένα αντικείμενα για να βγουν έξω. “Αναρωτιόμουν γιατί δεν συνέβαιναν ενδιαφέροντα πράγματα στη ζωή μου, όπως συνέβαιναν στα βιβλία”, δήλωσε ο Kato, λάτρης των manga, στους Japan Times το 2009. “Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να δημιουργήσω τη δική μου περιπέτεια, μια ιστορία, και στη συνέχεια να προσκαλέσω τους ανθρώπους να γίνουν μέρος της”.

Μπού! O τρόμος που έγινε παγκόσμιο business – Ενα ελληνικό escape room ανακηρύχθηκε Νο1 του κόσμου
 

Καθώς τα δωμάτια εξαπλώνονταν σε όλη την Ασία και την Αμερική, η Ουγγαρία αναδείχθηκε ως ο κυριότερος λάτρης των δωματίων απόδρασης της Ευρώπης. Το 2011, ο Attila Gyurkovics, ένας πρώην κοινωνικός λειτουργός, ξεκίνησε το franchise του Parapark.

Τα δωμάτια απόδρασης στη Βουδαπέστη πολλαπλασιάστηκαν σε άδεια κτίρια με χαμηλά ενοίκια και δροσερά κελάρια. Η χώρα βέβαια έχει μια κληρονομιά γρίφων, καθώς ο Ernő Rubik πούλησε τον πρώτο του κύβο στη Βουδαπέστη το 1977. Το 2012, ο Attila Nagy και ο Csaba Vinkler, δύο τριαντάρηδες Ούγγροι, άνοιξαν το πρώτο escape room της Βρετανίας στο βόρειο Λονδίνο, με το δωμάτιο απόδρασής τους, HintHunt να είναι πλέον μια παγκόσμια αλυσίδα.

Μπού! O τρόμος που έγινε παγκόσμιο business – Ενα ελληνικό escape room ανακηρύχθηκε Νο1 του κόσμου
Escape fanatics

Η αλήθεια είναι ότι το να επισκεφτείς ένα δωμάτιο με τρομακτικό κόνσεπτ μοιάζει σαν να παίζεις σε θρίλερ. Βασικά μοιάζει με εκείνη την σκηνή που η πρωταγωνίστρια ακούει έναν θόρυβο από τον σκοτεινό θάλαμο και πάει να δει τι μπορεί να τον προξένησε. Αν λοιπόν ψάχνετε για μια μοναδική και προκλητική εμπειρία, ένα δωμάτιο απόδρασης είναι η ιδανική δραστηριότητα για εσάς.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους τα δωμάτια διαφυγής έχουν γίνει τόσο δημοφιλή. Αρχικά παρέχουν μια μοναδική και προκλητική εμπειρία που δεν μοιάζει με τίποτα άλλο. Οι παίκτες πρέπει να χρησιμοποιήσουν την εξυπνάδα και την ομαδική τους εργασία για να λύσουν τους γρίφους και να αποδράσουν από το δωμάτιο, κάτι που μπορεί να είναι τόσο συναρπαστικό όσο και απογοητευτικό.

Δεύτερον, τα δωμάτια απόδρασης συχνά έχουν ως θέμα αναφορές σε δημοφιλή πολιτιστικά στοιχεία ή ταινίες, γεγονός που τα καθιστά ακόμη πιο ελκυστικά για πολλούς ανθρώπους. Για παράδειγμα, υπάρχουν δωμάτια απόδρασης με θέμα τη σειρά Harry Potter, τα Hunger Games, ακόμα και το Stranger Things. Με τόσα πολλά διαφορετικά θέματα και επίπεδα δυσκολίας για να διαλέξετε, υπάρχει ένα παιχνίδι escape room για όλους.

Μπού! O τρόμος που έγινε παγκόσμιο business – Ενα ελληνικό escape room ανακηρύχθηκε Νο1 του κόσμου

Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης
Το Lockhill έχει αγαπηθεί πολύ από τόσους Έλληνες και ξένους escapers, εξαιτίας του υψηλού επιπέδου του, του μοναδικού gameplay και της σκοτεινής ατμόσφαιρας. Ψηφίστηκε ως το καλύτερο Escape Room του κόσμου στα βραβεία TERPECA, κατακτώντας την πρώτη θέση, ανάμεσα σε 929 δωμάτια που ήταν υποψήφια από 28 χώρες.

Στο Lockhill τα live action δωμάτιά του συνδέονται μεταξύ τους με μία κοινή ιστορία, προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία που οι παίκτες καλούνται όχι μόνο να καταφέρουν να αποδράσουν, αλλά να μπορέσουν να βρουν την άκρη από το κουβάρι μιας πολύ ιδιαίτερης και σκοτεινής ιστορίας με βαθιές επιρροές από τον H.P. Lovecraft.

Πριν πάτε, πάρτε σίγουρα δεύτερα παπούτσια, άνετα ρούχα, καλούς ατρόμητους φίλους και πολύ θάρρος, ειδικά αν πρόκειται να επισκεφτείτε το δωμάτιο «Παρεκκλήσι και Κατακόμβες», το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο δωμάτιο απόδρασης στην Ελλάδα, καθώς καταλαμβάνει έκταση 550 τ.μ.

Πηγή: Newmoney.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top