Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεύτερη τουρκοκυπριακή εταιρεία αναμένεται να πιστοποιηθεί για το χαλλούμι

Δεύτερη τουρκοκυπριακή εταιρεία αναμένεται να πιστοποιηθεί για το χαλλούμι

Το τουρκοκυπριακό βιομηχανικό επιμελητήριο ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των κτηνοτροφικών μονάδων που έχουν λάβει πιστοποιητικό συμμόρφωσης για την παραγωγή νωπού γάλακτος κατάλληλου για την παραγωγή χαλλουμιού ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) θα αυξηθεί σε 11, και ο αριθμός των πιστοποιημένων εργαστηρίων ΠΟΠ θα αυξηθεί σε δύο με την εταιρεία Arden Hellim να αναμένεται να πιστοποιηθεί εντός ενός μηνός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Βατάν», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε δηλώσεις του ο Κεμάλ Οζτούρκ, διευθυντής της μονάδας πιστοποίησης επιμελητηρίου είπε ότι «ελπίζω ότι θα πουλάμε χαλλούμι σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πρόσθεσε ακόμα ότι, για να είναι δυνατή η παραγωγή και εξαγωγή προϊόντων ΠΟΠ εκτός από τους παραγωγούς και τις φάρμες, το ψευδοκράτος πρέπει να είναι απαλλαγμένο από ασθένειες των ζώων και ανέφερε ότι ο οργανισμός που θα διενεργεί αυτές τις επιθεωρήσεις δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αλλά ότι μπορεί να διενεργηθεί από το Bureau Veritas.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολοκληρωθηκε η Στρατιωτική Παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου - Το χειροκρότημα της Μέτσολα - Οσα δήλωσε ο ΠτΔ

Ολοκληρωθηκε η Στρατιωτική Παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου - Το χειροκρότημα της Μέτσολα - Οσα δήλωσε ο ΠτΔ

Το ThemaOnline βρίσκεται στη Λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ απ΄ όπου θα σας μεταφέρει εικόνες από τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση των Μηχανοκινήτων και Πεζοπόρων Τμημάτων της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών, της Πολιτικής Άμυνας και της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων. Σε εξέλιξη η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 63η επέτειο της ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για πρώτη φορά επικεφαλής ευρωπαϊκού Θεσμού,  Πρόεδρος της Ευρωβουλής Ρομπέρτα Μέτσολα συμμετέχει στους εορτασμούς για την επέτειο της ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top