ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανελέητα ρωσικά «χτυπήματα» στις υποδομές υγείας - Πάνω από 1.000 έχουν καταγραφεί

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανελέητα ρωσικά «χτυπήματα» στις υποδομές υγείας - Πάνω από 1.000 έχουν καταγραφεί

Πάνω από 1.000 επιθέσεις στο σύστημα υγείας της Ουκρανίας έχουν καταγραφεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί ποτέ κατά τη διάρκεια μιας ανθρωπιστικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Οι 1.004 επιθέσεις που επαληθεύτηκαν από τον ΠΟΥ κατά τους τελευταίους 15 μήνες ολοκληρωτικού πολέμου στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 101 ανθρώπους, εργαζομένους στον τομέα της υγείας και ασθενείς, και τραυμάτισαν πολλούς περισσότερους», ανέφερε το ευρωπαϊκό παράρτημα του ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του.

Οι επιθέσεις αυτές είχαν αντίκτυπο σε εγκαταστάσεις υγείας, προμήθειες και μέσα μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων ασθενοφόρων.

«Οι επιθέσεις σε υπηρεσίες υγείας αποτελούν παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Στερούν από τους ανθρώπους τη φροντίδα που χρειάζονται και έχουν εκτεταμένες και μακροπρόθεσμες συνέπειες», κατήγγειλε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Ουκρανία, Γιάρνο Χάμπιχτ.

Την περασμένη εβδομάδα, η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας στη Γενεύη είχε ήδη ζητήσει από τη Ρωσία να σταματήσει «αμέσως» τις επιθέσεις της κατά του συστήματος υγείας στην Ουκρανία.

Σε ορισμένες περιοχές, κυρίως στην ανατολική Ουκρανία, οι υπηρεσίες υγείας μπορούν να λειτουργήσουν μόνο εν μέρει λόγω των ζημιών που έχουν υποστεί.

Ο πόλεμος επηρεάζει επίσης το κόστος υγειονομικής περίθαλψης, το οποίο έχει αυξηθεί το τελευταίο εξάμηνο. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού δυσκολεύεται να πληρώσει για ορισμένες υπηρεσίες υγείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top