Νέα άφιξη μεταναστών στο Κάβο Γκρέκο - Συνελήφθη ο οδηγός της βάρκας

Νέα άφιξη μεταναστών στο Κάβο Γκρέκο - Συνελήφθη ο οδηγός της βάρκας

Λίγο πριν τη 1:00μμ. χθες (31/5) εντοπίστηκε σε απόσταση 13.5 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο, σκάφος μήκους επτά περίπου μέτρων, στο οποίο επέβαιναν 25 παράτυποι μετανάστες, (24 άνδρες και ένας ασυνόδευτος ανήλικος).

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι παράτυποι μετανάστες παραλήφθηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από Αστυνομική Άκατο (Επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες και η κατάσταση του σκάφους ήταν κακή σε κατάσταση, το οποίο αργότερα βυθίστηκε κατά τη ρυμούλκηση), στο Αλιευτικό Καταφύγιο Παραλιμνίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα.

Από τις εξετάσεις που έγιναν, προέκυψε μαρτυρία εναντίον ενός άντρα ηλικίας 48 ετών (οδηγός της βάρκας), ο οποίος συνελήφθη, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.

*φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιστολές Έρχιουρμαν σε Γκουτέρες, φον ντερ Λάιεν και Μπαρτσελόνα – Τι καταγγέλλει

Επιστολές Έρχιουρμαν σε Γκουτέρες, φον ντερ Λάιεν και Μπαρτσελόνα – Τι καταγγέλλει

Τρεις χωριστές επιστολές στον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, έστειλε ο Τ/κ ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν για τις πρόσφατες εντεινόμενες προσπάθειες «παρακώλυσης από την ε/κ πλευρά εναντίον των Τουρκοκυπρίων σε διπλωματικό, πολιτιστικό και αθλητικό τομέα».

BEST OF TOTHEMAONLINE