ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακριβότερα τα καύσιμα από 1η Ιουλίου - Ανησυχούν οι πρατηριούχοι - «Θα ωθήσουν τον κόσμο στα κατεχόμενα»

Ακριβότερα τα καύσιμα από 1η Ιουλίου - Ανησυχούν οι πρατηριούχοι - «Θα ωθήσουν τον κόσμο στα κατεχόμενα»

Τίτλοι τέλους μπαίνουν στην επιβολή του μειωμένου φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα από την 1η Ιουλίου, με αποτέλεσμα να αναμένεται να τα πληρώνουνε πιο ακριβά.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Πρατηριούχων, Χριστόδουλος Χριστοδούλου ανέφερε ότι αν και είναι ορθό να μην συνεχίσει η επιδότηση στα καύσιμα, οι πρατηριούχοι εκφράζουν τους προβληματισμούς τους, αφού μια πιθανή αύξηση μπορεί να οδηγήσει τους πολίτες στην προμήθεια καυσίμων από τα κατεχόμενα.

«Σωστά η Κυβέρνηση δεν θα ανανεώσει την μείωση φόρο κατανάλωσης γιατί όταν είχε ανακοινωθεί η μείωση ήταν 2 ευρώ το λίτρο τα καύσιμα, τώρα έπεσε στο 1.40 ευρώ. Όμως υπάρχει και ο προβληματισμός των πρατηριούχων, αν ωθήσουν τον κόσμο περισσότερο στα κατεχόμενα. Αυτό μας προβληματίζει πάρα πολύ», επεσήμανε.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Χριστοδούλου τονίζεται ότι επειδή τα καύσιμα στα κατεχόμενα είναι εκτός προδιαγραφών, δεν θα έπρεπε να επιτρέπουν να έρχονται στις ελεύθερες περιοχές.

«Ρυπαίνουν το περιβάλλον και πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές αυτό το πρόστιμο που μπαίνει για τους ρύπους», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου, οι πρατηριούχοι θα ανακοινώσουν τα μέτρα αντίδρασης που αποφάσισαν για το ζήτημα στις 21 του Ιούνη.

«Είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα και μας ταλανίζει πολλά χρόνια. Από την Κυβέρνηση πρέπει να γίνει κάτι, είναι η μόνη που μπορεί να το διευθετήσει», επεσήμανε.

Πόσο θα αυξηθούν τα καύσιμα

Σημειώνεται ότι, από 1η Ιουλίου τα καύσιμα κίνησης θα αυξηθούν κατά 8,3 σεντ το λίτρο και το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 6 σεντ το λίτρο.

«Τώρα οι τιμές είναι γύρω στο 1.40 ευρώ και με την αύξηση θα πλησιάσουν το 1.50 ευρώ. Είναι λογικές τιμές αν συγκρίνουμε και με τις άλλες χώρες της ΕΕ», ανέφερε ο κ. Χριστοδούλου.

Καταληκτικά, σημείωσε ότι δεν αναμένονται προς το παρόν άλλες αυξήσεις, αφού η τιμή του αργού πετρελαίου διεθνώς είναι σταθερές γύρω στα 75 δολάρια.

Δείτε όσα δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρώτο σινιάλο από ΕΕ προς Ερντογάν, ενθαρρυμένη η Λευκωσία

Βιώσιμο το δημόσιο χρέος της Κύπρου – Πού αναμένεται να κυμανθεί μέχρι το 2026

Μήπως είσαι δικαιούχος για μειωμένο ρεύμα 20% και δεν το γνωρίζεις; Μάθε όλες τις λεπτομέρειες

Οικιακή βοηθός έκλεβε χρυσαφικά – Την «τσάκωσαν» να τα βγάζει φωτογραφίες και να τα πουλά στο διαδίκτυο

Οδηγοί προσοχή! Κλειστό σήμερα τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Πάφου

Παρέλαβε πακέτο με ναρκωτικά από το εξωτερικό – Χειροπέδες σε 34χρονο

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top