ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεκτική: «Η νομοθεσία του Κρατικού Λαχείου χρήζει εκσυγχρονισμού» - Διαπιστώθηκαν αρκετές αδυναμίες

Ελεκτική: «Η νομοθεσία του Κρατικού Λαχείου χρήζει εκσυγχρονισμού» - Διαπιστώθηκαν αρκετές αδυναμίες

Η νομοθεσία του Κρατικού Λαχείου χρήζει εκσυγχρονισμού αναφέρει η Ελεκτική Υπηρεσία σε έκθεσή της.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία δημοσίευσε την Τετάρτη την Ειδική Έκθεση με θέμα "Έλεγχος Κρατικού Λαχείου", που ετοιμάστηκε από την Υπηρεσία. Όπως αναφέρεται στα γενικά συμπεράσματα της έκθεσης, με βάση τα επιμέρους ευρήματα του οικονομικού ελέγχου, καθώς και του ελέγχου συμμόρφωσης, και από μελέτη του θεσμικού πλαισίου που διέπει το Κρατικό Λαχείο και του τι εφαρμόζεται στην πράξη, διαπιστώθηκαν κενά και ανακολουθίες σε διάφορα θέματα.

Προσθέτει ότι η νομοθεσία του Κρατικού Λαχείου χρήζει εκσυγχρονισμού, ενώ δεν έχει επιτευχθεί ακόμη η αδειοδότηση της διαχείρισης του Κρατικού Λαχείου σε ιδιώτη επενδυτή, ως η Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερ. 2 Νοεμβρίου, 2016, η οποία, όπως σημειώνεται, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία εξάλλου διαπίστωσε αδυναμίες ως προς την ετοιμασία εγγυητήριων εγγράφων των πρακτόρων και την εφαρμογή των εγκυκλίων του Γενικού Λογιστηρίου, των Δημοσιονομικών και Λογιστικών Οδηγιών, καθώς και των κυβερνητικών Κανονισμών Αποθηκών.

Στις γενικές της συστάσεις, η Ελεγκτική Υπηρεσία σημειώνει ότι θα πρέπει, είτε να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για αδειοδότηση του Κρατικού Λαχείου σε ιδιώτη επενδυτή, είτε, σε περίπτωση που δεν υπάρχει πλέον τέτοια πρόθεση, να εκσυγχρονιστεί η νομοθεσία που το διέπει και ο τρόπος της λειτουργίας του να συνάδει με αυτήν.

Το Κρατικό Λαχείο, αναφέρεται στην ειδική έκθεση, συστήνεται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ενεργεί πάντοτε σε συμμόρφωση προς τις εγκυκλίους του Γενικού Λογιστηρίου, τις Δημοσιονομικές και Λογιστικές Οδηγίες και τους Κυβερνητικούς Κανονισμούς Αποθηκών.

Ολόκληρη η Ειδική Εκθεση με τίτλο "Έλεγχος Κρατικού Λαχείου" δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας www.audit.gov.cy.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Τέσσερις συλλήψεις στη Λεμεσό: Toυς τσάκωσαν με την «πραμάτεια» τους - Ανάμεσα τους γυναίκα

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Ανάβουν φλας από σήμερα έξι νέες κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία - Δείτε σε ποια σημεία

Ανάβουν φλας από σήμερα έξι νέες κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία - Δείτε σε ποια σημεία

Από σήμερα Παρασκευή, 03 Μαΐου, το σύστημα φωτοεπισήμανσης επεκτείνεται περαιτέρω στην επαρχία Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top