ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοβαρές καταγγελίες κατά Βουλευτή: «Επιτέθηκε και απείλησε εκπαιδευτικό για τον βαθμό του παιδιού του» - Πώς απαντά ο ίδιος

Σοβαρές καταγγελίες κατά Βουλευτή: «Επιτέθηκε και απείλησε εκπαιδευτικό για τον βαθμό του παιδιού του» - Πώς απαντά ο ίδιος

Σε σοβαρές καταγγελίες κατά του Βουλευτή της ΔΗΠΑ, Μαρίνου Μουσιούττα προέβη ο πρώην Αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Παντελής Νικολαΐδης, ο οποίος, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε ότι ο κ. Μουσιούττας επιτέθηκε και απείλησε εκπαιδευτικό για τον βαθμό του παιδιού του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νικολαΐδης κατήγγειλε τον κ. Μουσιούττα για απρεπή και απαράδεκτη συμπεριφορά έναντι εκπαιδευτικού «γιατί ο προφορικός βαθμός που έβαλε στο παιδί του ήταν μόνο τέσσερις μονάδες περισσότερες από το γραπτό», προσθέτοντας παράλληλα ότι απείλησε τον εκπαιδευτικό λέγοντας του «να ετοιμάζει την αφυπηρέτηση του».

Αυτούσια η ανάρτηση του κ. Νικολαΐδη:

«Απαράδεκτη συμπεριφορά του Βουλευτή Μαρίνου Μουσιούττα.

Επειδή πολλά λέγονται τελευταία για συμπεριφορές βουλευτών δεν μπορούμε, δεν έχουμε δικαίωμα να μην αναφερθούμε στην βάσει των γεγονότων και μόνο, άκρως απαράδεκτη συμπεριφορά του βουλευτή κ. Μαρίνου Μουσιούττα.

Συγκεκριμένα ο κ. βουλευτής μετά της συζύγου του επισκέφθηκε το σχολείο που φοιτά το παιδί τους, που ειρήσθω εν παρόδω πρώτη φορά το έπραξε, και επιτέθηκε σε εκπαιδευτικό γιατί ο προφορικός βαθμός που έβαλε στο παιδί του ήταν ΜΟΝΟ 4 μονάδες περισσότερες από το γραπτό. Μάλιστα αποχωρώντας και προφανώς απειλώντας είπε στον εκπαιδευτικό ότι “να ετοιμάζει την αφυπηρέτηση του…”. Μάλιστα φαίνεται να ψιθύρισε ότι θα “πας στον Πύρκο της Τυλλιρκάς…”.

Τέτοιες συμπεριφορές, ειδικά από πολιτειακούς αξιωματούχους που χρησιμοποιούν τη δύναμη εξουσίας για ν’ απειλήσουν πολίτες είναι άκρως απαράδεκτες και καταδικαστέες. Καλείται η κυρία πρόεδρος της Βουλής, αφού λάβει τη γραπτή καταγγελία, να παρέμβει τάχιστα και αποτελεσματικά. Όσο για τον κ. Μουσιούττα πρέπει να γνωρίζει ότι η εποχή του παρακράτους έχει περάσει ανεπιστρεπτί...Αυτό έχει εμπεδωθεί από την κοινωνία. Τα ποτάμια δεν γυρνάνε πίσω...

ΥΓ: Φαίνεται ότι ο πολύ "αυστηρός" κ. Μουσιούττας, που εξαντλεί την αυστηρότητα, σε επίθεση κατά του εκπαιδευτικού δεν έμεινε εδώ. Ο πολυσύνθετος και πολυδιάστατος κοινωνικός του παρεμβατισμός έχει επεκταθεί και σε τιμωρητικές παρεμβάσεις προπονητών σε αθλητικό σωματείο...Και αυτό εντελώς τυχαία και συμπτωματικά».

Πώς απαντά ο κ. Μουσιούττας - «Ανυπόστατες και ψευδείς οι καταγγελίες»

Μιλώντας στο ThemaOnline, o Βουλευτής της ΔΗΠΑ χαρακτήρισε τις καταγγελίες κατά το πρόσωπο του ανυπόστατες και ψευδείς.

«Αποτελεί κανόνα για εμένα ότι οποίος αναδεικνύεται στην πολίτικη, ανά πάσα στιγμή πρέπει να είναι έτοιμος να αποδεχτεί την όποια κριτική ακόμα και αν αυτή στηρίζεται από ανακριβή είτε ψευδή στοιχεία. Τα γραφόμενα του του κ. Νικολαΐδη ουδόλως ευσταθούν και στερούνται την αλήθεια. Ουδέποτε απευθύνθηκα σε άτομο με αυτές τις εκφράσεις και ούτε αποτελεί χαρακτηριστικό μου να προβαίνω σε απειλές. Όλα τα χρόνια που είμαι στην πολιτική σέβομαι τον καθένα ανεξάρτητα με το τι κατέχει ή δεν κατέχει ή ποια είναι η ηλικία του», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, ο κ. έκανε λόγω για παραπληροφόρηση, επισημαίνοντας ότι είναι κακός σύμμαχος της αλήθειας και γι’ αυτό είναι καλύτερο να γίνεται έρευνα πριν ο καθένας να προβαίνει σε δημόσιες αναρτήσεις.

«Μου προκαλεί έκπληξη που ένα άτομο που δεν με γνωρίζει και δεν τον γνωρίζω, χωρίς να έχει καν επικοινωνήσει μαζί μου, υιοθετεί με τέτοια ευκολία οτιδήποτε του έχει λεχθεί και μάλιστα σε δημόσιες αναρτήσεις. Θεωρώ πριν να αναρτούμε το οτιδήποτε που αφορά άλλους είναι καλύτερα να ψάχνουμε τα πράγματα. Το πιο σημαντικό της υπόθεσης είναι η θυματοποίηση και στοχοποίηση ενός ανήλικου παιδί», σημείωσε.

Αναφορικά με την καταγγελία που αναμένεται να λάβει η Πρόεδρος της Βουλής από τον κ. Νικολαΐδη, ο κ. Μουσιούττας δήλωσε έτοιμος να παρουσιαστεί ώστε να « λάμψει» η αλήθεια.

«Είμαι έτοιμος να παρουσιαστώ οπουδήποτε, είτε με καλέσει η Βουλή είτε όποιο άλλο σώμα όπως το Υπουργείο Παιδείας, η Αστυνομία και το Δικαστήριο. Εκεί θα λάμψει η αλήθεια. Με όλη αυτή την ελευθεροστομία και ελευθεροτυπία που έχουμε, όταν ο καθένας έχει το προνόμιο και να ανοίγει το στόμα του και να λέει ότι θέλει για τον κανένα χωρίς να έχει ίχνος τεκμηρίωσης, αντιλαμβάνεστε που μπορούμε να φτάσουμε», επεσήμανε.

Όπως μας ανέφερε ο κ. Μουσιούττας, αναφορικά με το τι θα πράξει στην συνέχεια, θα συμβουλευτεί τους δικηγόρους του.

Δεν αναμένεται να εξεταστεί καταγγελία από την Επιτροπή Δεοντολογίας

Σημειώνεται πάντως ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν αναμένεται να εξετάσει την οποιαδήποτε καταγγελία αναφορικά με το ζήτημα, αφού με βάση την απόφαση που έλαβε την 1/6/2023 με αφορμή την εξέταση της καταγγελίας της κα. Ατταλίδου κατά του κ. Θεμιστοκλέους, το συμβάν σημειώθηκε εκτός Βουλής και εκτός του πλαισίου άσκησης των καθηκόντων του εν λόγω βουλευτή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top