ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Θα συμμετάσχει στη προπαρασκευαστική συνάντηση του ΕΛΚ πριν τη Σύνοδο Κορυφής

ΠτΔ: Θα συμμετάσχει στη προπαρασκευαστική συνάντηση του ΕΛΚ πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Στην προπαρασκευαστική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΛΚ για την ατζέντα της συνάντησης. Στη συνάντηση συμμετέχει και η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Χριστοδουλίδης είχε λάβει πρόσκληση και από την ομάδα των Renew (Φιλελεύθεροι) όπου ανήκει και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, και των οποίων η συνάντηση πραγματοποιείται την ίδια ώρα.

Τη συνάντηση του ΕΛΚ, που πραγματοποιείται για σκοπούς συντονισμού πριν τη συνάντηση των 27 αρχηγών των κρατών μελών, φιλοξενεί ο Πρόεδρος του ευρωπαϊκού κόμματος και της πολιτικής ομάδας Μάνφρεντ Βέμπερ, και σε αυτή συμμετέχουν η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Εκτός από τον κ. Χριστοδουλίδη, οι ηγέτες κρατών μελών και Κυβερνήσεων που θα συμμετάσχουν είναι ο Λετονός πρωθυπουργός Κρισγιάνις Κάρινς, ο Σουηδός Πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ, ο Φινλανδός Πρωθυπουργός Πέτερι Όρπο, ο Κροάτης Πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς και ο Ιρλανδός taoiseach Λέο Βαράντκαρ.

Στη σύνοδο συμμετέχουν ακόμα αναπληρωτές πρωθυπουργοί που προέρχονται από το ΕΛΚ, ο Αντόνιο Ταγιάνι από την Ιταλία και ο Βίνσεντ βαν Πέτεγκεμ από το Βέλγιο.

Εκπροσωπώντας τα κόμματα που ανήκουν στο ΕΛΚ και βρίσκονται στην αντιπολίτευση, στη σύνοδο θα βρίσκονται η Αννίτα Δημητρίου εκ μέρους του ΔΗΣΥ, ο Ερίκ Σιοτί (LR, Γαλλία), Γιάνες Γιάνσα (SDS, Σλοβενία), Λουίς Μοντενέγκρο (PSD, Πορτογαλία), Αλμπέρτο Νούνεθ (PP, Ισπανία), Σόρεν Πάπε Πόλσεν (DKF, Δανία), Ούρμας Ράινσαλου (Isamaa, Εσθονία) και Κλοντ Βίσελερ (CSV, Λουξεμβούργο).

Τι θα συζητηθεί στην Σύνοδο Κορυφής

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει αύριο το απόγευμα στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Ιουνίου.

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν κατά τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι η κατάσταση στην Ουκρανία, το Μεταναστευτικό, η Οικονομία, οι Εξωτερικές Σχέσεις της ΕΕ, η Άμυνα και η Ασφάλεια.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου, οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων των χωρών μελών της ΕΕ θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στις Βρυξέλλες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κα Μαριλένα Ραουνά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Βόμβα» από Α. Δημητρίου – «Καταγγελία για στενή συνεργάτη της Υπ. Υγείας, που φέρεται να εξυπηρετεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα»

Απόπειρα φόνου στη Λεμεσό: Ήρθαν σε αντιπαράθεση και τους μαχαίρωσε – Σε κρίσιμη η κατάσταση 19χρονος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

AstraZeneca: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόσυρση του εμβολίου - Τι λένε οι ειδικοί

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ»: «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Μαρίνα Σάττι: Πόσους followers πήρε μετά τις εμφανίσεις της στη φετινή Eurovision;

Εγινε και αυτό στην Eurovision: Kύπρος και Ελλάδα δεν αντάλλαξαν 12αρι - Ούτε καν 10αρι - Που έδωσαν βαθμούς

Συγκλονίζει ο Κλεόπας για τη γιορτή της μητέρας: «Με κοίταξες ένα δευτερόλεπτο πριν δεχτείς τη μοιραία σφαίρα »



ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

Λύση δύο κρατών, με την ασαφή ορολογία της κυριαρχικής ισότητας, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς, τόνισε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως η ε/κ πλευρά δεν έχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top