ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχει «πλάτες» ο Φοίβος; - Προασπίζει τα συμφέροντα του Κ. Ζιβανάρη που διαχειρίζεται τις καντίνες του ΓΣΠ

Έχει «πλάτες» ο Φοίβος; - Προασπίζει τα συμφέροντα του Κ. Ζιβανάρη που διαχειρίζεται τις καντίνες του ΓΣΠ

Τη στιγμή που οι ενέργειες του διευθυντή του ΓΣΠ, Φοίβου Κωνσταντινίδη, αγγίζουν τα όρια του σκανδάλου, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν κινηθεί διαδικασίες για διερεύνηση των σε βάρος του καταγγελιών.

Του Φάνη Μακρίδη

Όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενό μας δημοσίευμα, ο κ. Κωνσταντινίδης έχει καταγγελθεί στην Αστυνομία από δυο πολίτες για… χυδαία εξύβριση των ιδίων και ανώτατου στελέχους της κυπριακής Αστυνομίας. Την ίδια στιγμή ο κ. Κωνσταντινίδης, βάσει καταγγελιών έχει επέμβει αυθαίρετα σε περιουσία του κράτους. Σύμφωνα με φωτογραφίες που έχουμε δημοσιεύσει, έχει τοποθετήσει πασσάλους σε οδό κοντά στο ΓΣΠ, με φανερό στόχο να παρεμποδίσει το έργο των ιδιοκτητών οχημάτων-καντινών που δούλευαν στον χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο διευθυντής του ΓΣΠ καταγγέλθηκε για εξύβριση ανώτατου στελέχους της Αστυνομίας! (φωτογραφίες)
 

 

Μέχρι στιγμής, λοιπόν, καμία ουσιαστική κίνηση δεν έχει γίνει για να προχωρήσει η υπόθεση.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι πώς γίνεται την ίδια στιγμή που φτωχός κόσμος οδηγείται στη φυλακή για χρέη, να μην διερευνώνται καταγγελίες σε βάρος ενός ανθρώπου που κατηγορείται (1) για εξύβριση ανώτατου στελέχους της Αστυνομίας και πολιτών, αλλά και (2) αυθαίρετη επέμβαση σε περιουσία του κράτους. 

Ακόμη πιο σκανδαλώδης είναι η συμπεριφορά του κ. Κωνσταντινίδη σε βάρος των ιδιοκτητών οχημάτων-καντινών που δούλευαν στον χώρο, αλλά και υπέρ του πρώην πρόεδρου του ποδοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ και νυν διαχειριστή των καντινών του γηπέδου της Λευκωσίας, Κυριάκου Ζιβανάρη.

Κι αυτό το τελευταίο που καταγράψαμε, διόλου αυθαίρετο είναι. Αρκεί απλά και μόνο να αναφέρουμε εν συντομία το ιστορικό της υπόθεσης.

Μέχρι το 2013 οι ιδιοκτήτες οχημάτων-καντινών έκαναν ελεύθερα τη δουλειά τους στους χώρους γύρω από το ΓΣΠ. Ωστόσο, όπως έγκυρα πληροφορούμαστε, μετά από πρόβλημα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2014 (αστυνομικοί άρχισαν να καταγγέλλουν τους ιδιοκτήτες κινητών καντινών), ο Φοίβος Κωνσταντινίδης κάλεσε τους επτά ιδιοκτήτες των καντινών που δούλευαν στο χώρο, σε συνάντηση στο γραφείο του. Ο κ. Κωνσταντινίδης, μάλιστα, τους είπε ότι στη συνάντηση θα έπρεπε να παρευρίσκεται ο κ. Κυριάκος Ζιβανάρης.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μας, ο διευθυντής του ΓΣΠ τους είχε πει «ότι το θέμα αφορά και τον κ. Ζιβανάρη, αφού ο άνθρωπος ξοδεύει τόσα λεφτά κάθε χρόνο για τη διαχείριση των καντινών εντός του ΓΣΠ».

Τελικά, όπως αναφέρουν πηγές μας, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2014, στην παρουσία επτά κατόχων οχημάτων-καντινών, του διευθυντή του ΓΣΠ, του Κυριάκου Ζιβανάρη και του στελέχους της Αστυνομίας που έχει την ευθύνη για θέματα ασφαλείας στο ΓΣΠ.

Τότε είχε συμφωνηθεί  να καταβάλλουν οι διαχειριστές κινητών καντινών ως ετήσιο ενοίκιο στο ΓΣΠ, το ποσό των 2.500 ευρώ. Είχε δοθεί άδεια τέσσερις καντίνες να βρίσκονται στην περιοχή πίσω από τη Βόρεια κερκίδα κι ακόμη τέσσερις πίσω από την Νότια. Ωστόσο, η συμφωνία ουδέποτε υλοποιήθηκε, καθώς ο κ. Φοίβος Κωνσταντινίδης έβρισκε διάφορες προφάσεις…

Η κατάληξη ήταν να τοποθετήσει και πασσάλους για να αποτρέπει τους διαχειριστές των κινητών καντινών να κάνουν τη δουλειά τους (αφαιρέθηκαν πρόσφατα μετά από διευθετήσεις της Αστυνομίας) σε οδό πλησίον του ΓΣΠ.

Με απλά λόγια, ο κ. Φοίβος Κωνσταντινίδης έδειξε εμπράκτως ενδιαφέρον για να μην αδικηθεί ένας επιχειρηματίας όπως ο Κυριάκος Ζιβανάρης, αλλά αδιαφόρησε για ανθρώπους που προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους πωλώντας σάντουιτς έξω από το ΓΣΠ…

Μάλιστα, τόση «κάψα» είχε ο κ. Κωνσταντινίδης για να βοηθήσει έναν επιχειρηματία (όπως ο Κυριάκος Ζιβανάρης στην προκειμένη) που έφτασε σε σημείο να κάνει επέμβαση σε περιουσία του δημοσίου.

Τα ερωτήματα πολλά και δεν χρειάζονται καν να τα καταγράψουμε...

Σύντομα θα επανέλθουμε...

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top