ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Φονική έκρηξη σε θαλάσσια εξέδρα άντλησης πετρελαίου - Φόβοι για περιβαλλοντική καταστροφή - Βίντεο

Μεξικό: Φονική έκρηξη σε θαλάσσια εξέδρα άντλησης πετρελαίου - Φόβοι για περιβαλλοντική καταστροφή - Βίντεο

Μεγάλη έκρηξη έγινε χθες (7.7.2023) σε σε θαλάσσια εξέδρα άντλησης πετρελαίου στο Μεξικό με αποτέλεσμα τουλάχιστον δυο άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους, ενώ ένα άτομο αγνοείται.

Πρόκειται για εξέδρα άντλησης πετρελαίου που ανήκει στη μεξικανική δημόσια επιχείρηση Μεξικανικά Πετρέλαια (Petróleos Mexicanos, PEMEX), στο νότιο άκρο του Κόλπου του Μεξικού, στα ανοικτά των ακτών του Καμπέτσε και του Ταμπάσκο (νοτιοανατολικά).

Σε φωτογραφίες και βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης βλέπει κανείς την τεράστια εξέδρα και τις σωληνώσεις της μέσα στους καπνούς καθώς παραπλέοντα σκάφη της πυροσβεστικής και του πολεμικού ναυτικού προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά εκτοξεύοντας υγρό.

Δείτε βίντεο:

 

Μέσω Twitter, η PEMEX ανέφερε ότι στην πλατφόρμα εργάζονταν 328 άνθρωποι, προσθέτοντας πως σχεδόν όλοι απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από την εξέδρα. Έκανε λόγο για 8 τραυματίες, 3 εργαζόμενους της ίδιας και άλλους 5 ιδιωτικής εταιρείας με την οποία συνεκμεταλλεύεται την πλατφόρμα, πέρα από τους δυο νεκρούς.

Η εταιρεία έκανε αρχικά λόγο για 8 τραυματίες, 3 εργαζόμενους της ίδιας και άλλους 5 ιδιωτικής εταιρείας με την οποία συνεκμεταλλεύεται την πλατφόρμα, πέρα από τους δυο νεκρούς.

«Οι τεχνικοί μας μελετούν πώς θα επισκευαστούν οι αγωγοί, οι διασυνδέσεις και άλλα μέρη για να αποκατασταθεί πλήρως» η εξέδρα, ανέφερε.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

 

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Πέμεχ, ο Οκτάβιο Ρομέρο, τόνισε σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στο Twitter πως «θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε» τον αγνοούμενο εργαζόμενο, «αυτή είναι η προτεραιότητα υπ’ αριθμόν ένα», καθώς και το «πώς θα αποκαταστήσουμε τη δραστηριότητα στην περιοχή, διότι [η εξέδρα] Νοχότς είναι πολύ σημαντική».

Την τελευταία δεκαετία η παραγωγή στο κοίτασμα Κανταρέλ έχει μειωθεί, ωστόσο συνεχίζει να είναι αξιόλογη, φθάνει τα 170.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με εταιρικά δεδομένα.

Η καταστροφή της πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου Deepwater της BP το 2010 προκάλεσε μια τεράστια πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού και ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή.

Η πλειονότητα της μεξικανικής πετρελαϊκής παραγωγής οφείλεται στην αξιοποίηση κοιτασμάτων σε ρηχά νερά στον Κόλπο της Καμπέτσε, όπου όμως η Πέμεχ έχει υποστεί αρκετά βιομηχανικά δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια.

Εξάλλου την 24η Φεβρουαρίου, πάνω από δέκα εργαζόμενοι τον πετρελαϊκό τομέα υπέστησαν εγκαύματα όταν ξέσπασαν δυο πυρκαγιές στην πολιτεία Βερακρούς (νοτιοανατολικά).

Οι υποδομές της δημόσιας μεξικανικής πετρελαϊκής εταιρείας γίνονται εξάλλου συχνά στόχος κλοπών.

Τον Ιανουάριο του 2019, 137 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν σημειώθηκε έκρηξη και πυρκαγιά σε πετρελαιαγωγό στην Τλαουελίλπαν, στην πολιτεία Ιδάλγο (κεντρικά). Οι αρχές επέρριψαν την ευθύνη για την τραγωδία σε πολίτες που είχαν πάει να κλέψουν καύσιμο, καθώς υπήρχε διαρροή στον αγωγό.

Πηγή: protothema.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top