ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργός Δικαιοσύνης: «Σημαντικό το ότι η ΕΕ επικεντρώνεται στα δικαιώματα των θυμάτων»

Υπουργός Δικαιοσύνης: «Σημαντικό το ότι η ΕΕ επικεντρώνεται στα δικαιώματα των θυμάτων»

Είναι πολύ σημαντικό το ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ισπανική Προεδρία επικεντρώνονται στα δικαιώματα των θυμάτων, δήλωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, προσερχόμενη στις συναντήσεις της δεύτερης μέρας του Άτυπου Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, που φιλοξενεί στο Λογκρόνιο η ισπανική Προεδρία.

Στη δήλωση της η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι η δεύτερη μέρα του Συμβουλίου περιλαμβάνει σειρά σημαντικών συναντήσεων αλλά και ότι κατά τη χτεσινή πρώτη μέρα καλύφθηκε μια σειρά θεμάτων που αφορούν την Ασφάλεια.

«Σήμερα θα εστιάσουμε σε θέματα Δικαιοσύνης» τόνισε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι η ΕΕ και η ισπανική Προεδρία επικεντρώνονται στα δικαιώματα θυμάτων. «Είναι κάτι που θα συζητηθεί σήμερα και είναι κάτι στο οποίο ίσως δεν δώσαμε την απαραίτητη προσοχή. Είναι η κατάλληλη ώρα να το συζητήσουμε με τη νέα οδηγία για τα δικαιώματα θυμάτων που έχει εκδοθεί» είπε.

Είπε ακόμη πως πολύ σημαντική θα είναι και η συζήτηση για την πρόσβαση στη δικαιοσύνη ατόμων με αναπηρίες, τονίζοντας πως «εάν η δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται πρέπει να απονέμεται σε όλους».

«Εάν έχουμε ισότητα στα δικαιώματα αυτό πρέπει να αφορά όλους» συμπλήρωσε.

Σημείωσε τέλος πως κατά τη σημερινή μέρα στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθεί επίσης αριθμός ζητημάτων ασφάλειας που αφορούν το οργανωμένο έγκλημα και πρόσθεσε πως η ίδια προσβλέπει σε μια παραγωγική συνάντηση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε συναγερμό οι Αρχές - Άγνωστος άνοιξε πυρ κατά καφενείου στη Λάρνακα

Σε συναγερμό οι Αρχές - Άγνωστος άνοιξε πυρ κατά καφενείου στη Λάρνακα

Ρίψη πυροβολισμών σημειώθηκε γύρω στις 21:20 το βράδυ της Δευτέρας (27/5) στη Λάρνακα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top