ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργός Δικαιοσύνης: «Σημαντικό το ότι η ΕΕ επικεντρώνεται στα δικαιώματα των θυμάτων»

Υπουργός Δικαιοσύνης: «Σημαντικό το ότι η ΕΕ επικεντρώνεται στα δικαιώματα των θυμάτων»

Είναι πολύ σημαντικό το ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ισπανική Προεδρία επικεντρώνονται στα δικαιώματα των θυμάτων, δήλωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, προσερχόμενη στις συναντήσεις της δεύτερης μέρας του Άτυπου Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, που φιλοξενεί στο Λογκρόνιο η ισπανική Προεδρία.

Στη δήλωση της η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι η δεύτερη μέρα του Συμβουλίου περιλαμβάνει σειρά σημαντικών συναντήσεων αλλά και ότι κατά τη χτεσινή πρώτη μέρα καλύφθηκε μια σειρά θεμάτων που αφορούν την Ασφάλεια.

«Σήμερα θα εστιάσουμε σε θέματα Δικαιοσύνης» τόνισε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι η ΕΕ και η ισπανική Προεδρία επικεντρώνονται στα δικαιώματα θυμάτων. «Είναι κάτι που θα συζητηθεί σήμερα και είναι κάτι στο οποίο ίσως δεν δώσαμε την απαραίτητη προσοχή. Είναι η κατάλληλη ώρα να το συζητήσουμε με τη νέα οδηγία για τα δικαιώματα θυμάτων που έχει εκδοθεί» είπε.

Είπε ακόμη πως πολύ σημαντική θα είναι και η συζήτηση για την πρόσβαση στη δικαιοσύνη ατόμων με αναπηρίες, τονίζοντας πως «εάν η δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται πρέπει να απονέμεται σε όλους».

«Εάν έχουμε ισότητα στα δικαιώματα αυτό πρέπει να αφορά όλους» συμπλήρωσε.

Σημείωσε τέλος πως κατά τη σημερινή μέρα στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθεί επίσης αριθμός ζητημάτων ασφάλειας που αφορούν το οργανωμένο έγκλημα και πρόσθεσε πως η ίδια προσβλέπει σε μια παραγωγική συνάντηση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Με Σύρους πρόσφυγες θέλει να πιέσει την Ευρώπη ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Μονή Αββακούμ: Συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής – Παίρνουν σειρά οι άλλοι τρεις μοναχοί

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

Έδειξε πλαστή ταυτότητα και έσπρωξε αστυνομικό για να διαφύγει - Τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι στην κατοχή του

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Η φωτογραφία στο Instagram που τη δείχνει να θηλάζει τον γιο της



Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Κανείς δεν ανέμενε ότι θα έβγαινε άσπρος καπνός από την τελευταία συνάντηση της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν η οποία τη Δευτέρα, είχε τις τελευταίες χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επέμενε στις δικές του γνωστές θέσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top