ΕΛΛΑΔΑ

Χάος στα σύνορα Ελλάδας Σκοπίων - Επεισόδια, δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες κατά μεταναστών

Χάος στα σύνορα Ελλάδας Σκοπίων - Επεισόδια, δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες κατά μεταναστών

Με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες, οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας επιχειρούν να διαλύσουν τα πλήθη των μεταναστών.

Χιλιάδες πρόσφυγες, κυρίως από τη Μέση Ανατολή, εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους για να ξεφύγουν από τη φρίκη του πολέμου και των τζιχαντιστών. Η αστυνομία αναγκάστηκε να ανοίξει πυρ εναντίον τους πίσω από τα κλειστά σύνορα, προκειμένου να τους απωθήσει.

Σκοπός των μεταναστών και των προσφύγων είναι να φτάσουν μέσω του συνοριακού περάσματος της Ειδωμένης στο σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής, από εκεί στη Σερβία κι έπειτα να διαμοιραστούν στην Ευρώπη.

Μη μπορώντας να αντέξει την ημερήσια ροή των τουλάχιστον 1.500 μεταναστών, η ΠΓΔΜ κήρυξε τη μεθόριο της σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η κίνηση αυτή ανάγκασε χιλιάδες ανθρώπους, μεταξύ των οποίων οικογένειες και παιδιά, να περάσουν τη νύχτα τους στην ύπαιθρο.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών τόνισε ότι τα σύνορα παραμένουν ανοικτά, αλλά η παράνομη είσοδος στη ΠΓΔΜ θα μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό.

Το Euronews μετέδωσε νωρίτερα ότι οι αρχές των Σκοπίων επιτρέπουν σταδιακά τη διέλευση σε ολιγομελείς ομάδες, κυρίως οικογένειες.

Όσοι τα καταφέρνουν, κατευθύνονται στο σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής, επιβιβάζονται στα τρένα και ταξιδεύουν ως τα σύνορα με τη Σερβία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική αστυνομία, θα επιτραπεί η είσοδος σε περίπου 300 άτομα γυναίκες και παιδιά και από τις 5 το πρωί, ανά δίωρο, θα φεύγουν περίπου 300 άτομα.

Από την Ελλάδα και το συνοριακό πέρασμα της Ειδομένης οι πρόσφυγες κατευθύνονται στα Σκόπια. Στόχος τους να διασχίσουν τα Βαλκάνια και να φτάσουν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Νωρίτερα, στα σύνορα επικράτησε ένταση. Με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πλαστικές σφαίρες οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας των Σκοπίων επιχείρησαν να αναχαιτίσουν τα πλήθη των μεταναστών, που επιχειρούν να εισέλθουν στη χώρα.

Μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα προσφέρουν φροντίδα στους πρόσφυγες που τραυματίστηκαν.

Οι ομάδες του Ερυθρού Σταυρού που βρίσκονται στην περιοχή παρείχαν βοήθεια σε 125 άτομα, μεταξύ των οποίων και 16 γυναίκες που κυοφορούν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top