ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα σχολική χρονιά: «Αρχίζει με πολύ λίγες προκλήσεις» - Πρόθεση για εγκατάσταση κλιματιστικών στις σχολικές αίθουσες

Νέα σχολική χρονιά: «Αρχίζει με πολύ λίγες προκλήσεις» - Πρόθεση για εγκατάσταση κλιματιστικών στις σχολικές αίθουσες

Συνάντηση με τη Γραμματεία της Οργάνωσης Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΕΛΜΕΚ) είχε σήμερα, η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η Υπουργός σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους ανέφερε: «Είχαμε συνάντηση με την εκπαιδευτική οργάνωση ΟΕΛΜΕΚ, με στόχο την αλληλοενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι η χρονιά αρχίζει με πολύ λίγες προκλήσεις και με πολύ καλούς οιωνούς. Συζητήσαμε με την ΟΕΛΜΕΚ εισηγήσεις και ιδέες, για να έχουμε ακόμα καλύτερη επικοινωνία. Πιστεύω πολύ στη συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και αυτό αποδεικνύεται με τις πολλές συναντήσεις που έχουμε μαζί τους.

Θεωρώ ότι και αυτή τη χρονιά θα κερδίσουμε το στοίχημα που επιβάλλει ένα όσο το δυνατόν καλύτερο δημόσιο σχολείο, τη βελτίωση και την αναβάθμιση της ποιότητας του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Έχουμε μιλήσει για νέα προγράμματα, για τη στελέχωση, τα βιβλία, για θέματα ασφάλειας και υγείας στα σχολεία μας, όπως και για κτηριολογικά θέματα.

Θεωρώ ότι ξεκινάμε με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα. Εκεί και όπου δημιουργηθούν ζητήματα έχουμε δηλώσει ως Υπουργείο την ετοιμότητά μας να τα αντιμετωπίσουμε. Είμαστε δίπλα στα σχολεία, δίπλα στους/στις εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και τις μαθήτριες και στους γονείς, για να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες διδασκαλίας και μάθησης.

Συζητήσαμε το θέμα των κλιματιστικών, που είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τα σχολεία εδώ και πάρα πολλά χρόνια και ενημερώσαμε και την ΟΕΛΜΕΚ ότι είναι πρόθεσή μας να αρχίσουμε και να συνεχίσουμε την εγκατάσταση κλιματιστικών και στις σχολικές αίθουσες, νοουμένου ότι πληρούνται συγκεκριμένα κριτήρια που αφορούν κυρίως στην ασφάλεια των παιδιών.

Συζητήσαμε το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης που είναι μια ενότητα στο μάθημα της Αγωγής Υγείας. Επαναλαμβάνω ότι δεν αλλάζει κάτι. Εδώ και 12 χρόνια το μάθημα διδάσκεται κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα στην προσχολική και τη δημοτική εκπαίδευση, όπως και στα γυμνάσια. Για φέτος η καινοτομία είναι ότι έξι ώρες ετησίως θα πραγματοποιείται συζήτηση με τους εφήβους μας για θέματα αυτοπροστασίας τους, θέματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου κ.λπ.

Καταληκτικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω, για ακόμα μια φορά, τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για τη στήριξη, για τις εποικοδομητικές εισηγήσεις τους και να δηλώσω ξανά ότι είμαστε εδώ για να προσφέρουμε για το καλό των παιδιών μας», επισήμανε η Υπουργός Παιδείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μεταναστευτικό: Προς αναθεώρηση η πολιτική για τους Σύρους υπηκόους - Συστάθηκε ειδική ομάδα με απόφαση ΥΠΕΣ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top