ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεταναστευτικό: Προς αναθεώρηση η πολιτική για τους Σύρους υπηκόους - Συστάθηκε ειδική ομάδα με απόφαση ΥΠΕΣ

Μεταναστευτικό: Προς αναθεώρηση η πολιτική για τους Σύρους υπηκόους - Συστάθηκε ειδική ομάδα με απόφαση ΥΠΕΣ

Στη σύσταση ειδικής ομάδας με όρους εντολής την εξέταση αναθεώρησης της πολιτικής που αφορά σε Σύρους υπηκόους, που ήδη βρίσκονται στην Κυπριακή Δημοκρατία, και που εμπλέκονται σε κυκλώματα διακίνησης παράνομων μεταναστών, ώστε να αποτραπούν περαιτέρω ροές, προχώρησε η Κυπριακή Δημοκρατία μετά από απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Κωνσταντίνου Ιωάννου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας με αφορμή τη σημερινή επιχείρηση εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης παράτυπων μεταναστών προς την Κύπρο, η ειδική αυτή ομάδα στελεχώνεται από μέλη της Υπηρεσίας Ασύλου, του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, καθώς και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Αυτούσια η ανακοίνωση της Προεδρίας:

Στο πλαίσιο της αποτελεσματικής αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος και επίδειξης μηδενικής ανοχής του φαινομένου, όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατ’ επανάληψη έχει υπογραμμίσει και μετά από σχετικές οδηγίες προς όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες του κράτους, πραγματοποιήθηκε σήμερα (23/8) το πρωί στην επαρχία Λεμεσού, συντονισμένη επιχείρηση εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης παράτυπων μεταναστών προς την Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν περίπου 40 αστυνομικοί, μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου, της ΜΜΑΔ και της ΥΚΑΝ και της ΥΑΜ, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν πέντε πρόσωπα συριακής υπηκοότητας, οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης παράτυπων μεταναστών, ενώ αναμένονται και νέες συλλήψεις στη βάση ενταλμάτων που έχουν ήδη εκδοθεί.

Η δράση της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης κατά τους τελευταίους τρεις μήνες βασίστηκε σε ανάλυση συγκεκριμένων πληροφοριών.

Στο πλαίσιο της αποτελεσματικής αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος, ένα από τα βασικά ζητούμενα παραμένει η αντιμετώπιση των κυκλωμάτων διακινητών, οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο και τις ζωές των παράτυπων μεταναστών που επιχειρούν να μεταφέρουν στη χώρα μας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών έχει συσταθεί ειδική ομάδα με όρους εντολής την εξέταση αναθεώρησης της πολιτικής που αφορά σε Σύρους υπηκόους, που ήδη βρίσκονται στην Κυπριακή Δημοκρατία, και που εμπλέκονται σε κυκλώματα διακίνησης παράνομων μεταναστών, ώστε να αποτραπούν περαιτέρω ροές. Η ειδική αυτή ομάδα στελεχώνεται από μέλη της Υπηρεσίας Ασύλου, του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, καθώς και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Έχουν, επίσης, δοθεί οδηγίες προς όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες για λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, εντός του πλαισίου των διεθνών υποχρεώσεων της, θα εξακολουθήσει να λαμβάνει και να ενισχύει τα μέτρα που στόχο έχουν τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, αλλά και την αποτροπή τους.

Ως αποτέλεσμα των ενεργειών που έγιναν και συνεχίζονται, οι αιτήσεις ασύλου έχουν μειωθεί αισθητά το τελευταίο διάστημα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top