Αύξηση των επιτοκίων στο 25% στην Τουρκία

Αύξηση των επιτοκίων στο 25% στην Τουρκία

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας αύξησε το επιτόκιο αναφοράς κατά 750 μονάδες βάσης στο 25%, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες της αγοράς, οι οποίες έκαναν λόγο για αύξηση της τάξης των 250 μονάδων βάσης.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το πρακτορείο «Αναντολού» μεταδίδει ότι μετά τη νέα απόφαση, το δολάριο υποχώρησε απότομα έναντι της τουρκικής λίρας κατά περισσότερο από 7% έναντι της τουρκικής λίρας (ΤΛ) και άγγιξε το επίπεδο των 25,2784 ΤΛ, φτάνοντας στη χαμηλότερη ισοτιμία του από τις 26 Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Το ευρώ επίσης παρουσίασε μείωση πέραν του 7 %, πέφτοντας στις 27,3705 τουρκικές λίρες, που είναι η χαμηλότερη του ισοτιμία από τις 3 Ιουλίου.

Το 5ετές ασφάλιστρο πιστωτικού κινδύνου (CDS) της Τουρκίας μειώθηκε επίσης κατά 30 μονάδες βάσης στις 383,4 μονάδες βάσης μετά την απόφαση για το επιτόκιο.

Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ, σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας για το επιτόκιο, δήλωσε: «Είμαστε αποφασισμένοι. Η σταθερότητα των τιμών είναι η πρώτη μας προτεραιότητα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Η Κύπρος βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη βιώσιμη και εμπορική αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της στην ΑΟΖ της, αναδεικνύοντας την Ανατολική Μεσόγειο σε έναν σημαντικό ενεργειακό κόμβο και συμβάλλοντας, παράλληλα, στις προσπάθειες της ΕΕ για ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας μέσω της διαφοροποίησης πηγών και οδεύσεων, ανέφερε την Τρίτη ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Μιχάλης Δαμιανός, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE