ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταξιδιωτικό χάος στην Βρετανία: Πόσες πτήσεις καθυστέρησαν και πόσες ακυρώθηκαν στην Κύπρο - Αναμένεται να επηρεαστούν κι άλλες τις επόμενες ημέρες;

Ταξιδιωτικό χάος στην Βρετανία: Πόσες πτήσεις καθυστέρησαν και πόσες ακυρώθηκαν στην Κύπρο - Αναμένεται να επηρεαστούν κι άλλες τις επόμενες ημέρες;

«Ταξιδιωτικό χάος» προκλήθηκε παγκόσμια μετά από την τεχνική βλάβη που παρουσιάστηκε στο σύστημα ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας της Βρετανίας, η οποία άφησε χιλιάδες επιβάτες αποκλεισμένους ή να περιμένουν ώρα για την πτήση τους.

Φυσικά ανεπηρέαστη δεν θα μπορούσε να μείνει και η Κύπρος αφού η αναστάτωσης που προκλήθηκε, είχε ως αποτέλεσμα αρκετές πτήσεις να χρειάστηκαν εκ νέου προγραμματισμό ενώ άλλες ακυρώθηκαν.

Από τις έξι πτήσεις που ακυρώθηκαν, οι τέσσερις επαπρογραμματίστηκαν για σήμερα ενώ οι δύο αναμένεται να προγραμματιστούν εκ νέου.

Όσο αφορά το Αεροδρόμιο Πάφου, επηρεάστηκαν 21 πτήσεις, με τις πέντε να είχαν ακυρωθεί και τις υπόλοιπες δεκαέξι να επαναπρογραμματίστηκαν για σήμερα.

Όπως ενημερώναμε από την Hermes, επειδή το πρόβλημα στην Βρετανία επιδιορθώθηκε, δεν αναμένεται να επηρεαστούν άλλες πτήσεις στην Κύπρο, ωστόσο αναμένονται και σήμερα καθυστερήσεις, με την εικόνα όμως να κρίνεται πιο διαχείρισιμη.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Hermes, δεν παρατηρήθηκε ιδιαίτερος συνωστισμός στα κυπριακά αεροδρόμια επειδή ο κόσμος ήταν ενήμερος, με τις αεροπορικές εταιρείες να ήταν σε επαφή με τους επιβάτες.

Πλησιάζουν τις 2.000 οι ακυρωθείσες πτήσεις του διημέρου στη Βρετανία

Μέχρι τις 9 το πρωί της Τρίτης είχαν ακυρωθεί 147 αναχωρήσεις πτήσεων από βρετανικά αεροδρόμια και 134 αφίξεις, δηλαδή το 5% των προγραμματισμένων πτήσεων.

Σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης αεροπορικών δεδομένων Cirium, οι ακυρώσεις αναχωρήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο έφτασαν τις 790 και οι ακυρώσεις αφίξεων ανήλθαν σε 785.

Οι αριθμοί αυτοί αντιστοιχούν στο 27% των χθεσινών προγραμματισμένων πτήσεων.

Σε ανακοίνωση της η Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας (NATS) δήλωσε ότι, αν και εντόπισε και αποκατέστησε το τεχνικό πρόβλημα, η αναστάτωση που ακολούθησε θα μπορούσε να διαρκέσει για μέρες ενώ επισήμανε επίσης ότι η βλάβη θα διερευνηθεί πολύ διεξοδικά.

Από πλευράς της η Ευρωπαϊκή Αρχή Εναέριας Κυκλοφορίας Eurocontrol προειδοποίησε για πολύ μεγάλες καθυστερήσεις, και τα αεροδρόμια τόσο εντός όσο και εκτός Βρετανίας ενημέρωσαν τους επιβάτες να αναμένουν αναμονές και ακυρώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top