ΕΛΛΑΔΑ

Blue Horizon: Ποινική δίωξη στα τέσσερα μέλη του πληρώματος για τον θάνατο του Αντώνη

Blue Horizon: Ποινική δίωξη στα τέσσερα μέλη του πληρώματος για τον θάνατο του Αντώνη

Δύο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος που επισύρουν ακόμη και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης περιλαμβάνει το βαρύ κατηγορητήριο το οποίο αντιμετωπίζουν πλέον οι τέσσερις κατηγορούμενοι, μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon, για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 36χρονου που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Ειδικότερα σε βάρος του μέλους του πληρώματος, που διακρίνεται στο βίντεο να σπρώχνει τον άτυχο 36χρονο ασκήθηκε Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Στους άλλους δύο ναυτικούς που ήταν παρόντες στο τραγικό σκηνικό ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Τέλος, σε βάρος του πλοιάρχου ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες με βάση της διάταξης που θεσπίστηκε πρόσφατα έπειτα από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη τον περασμένο Φεβρουάριο.

Παράλληλα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για τυχόν ευθύνες από την πλευρά της λιμενικής αρχής.

Μεταξύ άλλων, θα ερευνηθεί αν ήταν παρόντες λιμενικοί κατά τη διάρκεια του απόπλου του πλοίου και αν έπραξαν ό,τι προβλέπεται από τη στιγμή που ο 36χρονος έπεσε στη θάλασσα.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή για να απολογηθούν.

ΠΗΓΗ: CNN.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top