ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία αναφέρει ζημιές στο λιμάνι του Δούναβη μετά από ρωσική επίθεση

Η Ουκρανία αναφέρει ζημιές στο λιμάνι του Δούναβη μετά από ρωσική επίθεση

Η Ρωσία πραγματοποίησε την Πέμπτη, την τέταρτη επίθεση με drones σε πέντε ημέρες, κατά εγκαταστάσεων λιμανιού στον ποταμό Δούναβη στην Ουκρανία, προκαλώντας ζημιές σε αποθήκες σιτηρών και άλλη υποδομή σε μια ζωτικής σημασίας διαδρομή εξαγωγών για το Κίεβο, ανακοίνωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Η επίθεση στην περιοχή Ιζμαήλ στην νότια περιοχή της Οδησσού κράτησε τρεις ώρες, δήλωσε ο κυβερνήτης Όλεχ Κίπερ μέσω της πλατφόρμας Telegram. Δύο οδηγοί φορτηγών τραυματίστηκαν και το ωστικό κύμα προκάλεσε ζημιές σε αρκετά σπίτια, ανακοίνωσε το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.

Επίσης, ο στρατός της Ουκρανίας ανέφερε πως πλήγηκαν αγροτικές εταιρείες, χωρίς να διευκρινίζει ποιες.

Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι κατέρριψε 25 από τα 33 drones που, όπως είπε, εκτοξεύθηκαν από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα περισσότερα από αυτά επικεντρώθηκαν στην περιοχή της Οδησσού, αλλά κάποια στράφηκαν κατά της βόρειας πόλης του Σούμι, σημείωσε.

Ένα drone χτύπησε μια κατοικημένη περιοχή του Σούμι, προκαλώντας ζημιές σε ένα σπίτι, 20 διαμερίσματα σε ένα πολυώροφο κτήριο και δύο καταστήματα, ανέφερε η περιφερειακή διοίκηση στο Telegram. Δεν ανέφερε θύματα.

Από τις 17 Ιουλίου, η Ρωσία έχει εντείνει τις επιθέσεις της εναντίον της εξαγωγικής υποδομής σιτηρών της Ουκρανίας στον Δούναβη και στο λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα, αφότου αποχώρησε από τη συμφωνία για την οποία διαμεσολάβησε ο ΟΗΕ και επέτρεπε την ασφαλή εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Την Πέμπτη το πρωί, η Ρωσία έπληξε επίσης το χωριό Οντραντοκαμιάνκα στη νότια περιοχή της Χερσώνας, δήλωσε ο κυβερνήτης Ολέξαντρ Προκούντιν. Ένας άνδρας 50 ετών πέθανε από τα τραύματα που υπέστη στην επίθεση και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε επίθεση στο χωριό που ακολούθησε, δήλωσε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top