ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζήτησαν και οι μαθητές κλιματιστικά - «Ήταν αναμενόμενο» λέει η ΟΕΛΜΕΚ

Ζήτησαν και οι μαθητές κλιματιστικά - «Ήταν αναμενόμενο» λέει η ΟΕΛΜΕΚ

Στα θρανία επέστρεψαν σήμερα 7 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και Τεχνικών Σχολών, κι ενώ η σχολική χρονιά ξεκινά χωρίς τις εξετάσεις τετραμήνων, η εγκατάσταση κλιματιστικών είναι μια σημαντική πρόκληση, που θα κληθεί να διευθετήσει το Υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή (07/09) επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη και της Υπουργού Παιδείας, Δρ. Αθηνάς Μιχαηλίδου, στο Γυμνάσιο Ακροπόλεως με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, οι μαθητές κλήθηκαν να μιλήσουν για τα θέματα που τους προβληματίζουν, με σκοπό να επιλυθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κοινή ερώτηση και προβληματισμός των μαθητών, φάνηκε να είναι η εγκατάσταση των κλιματιστικών συστημάτων στις τάξεις, με την Υπουργό Παιδείας να υπόσχεται ότι, η εγκατάσταση στα πρώτα σχολεία θα ξεκινήσει πριν το τέλος του 2023 βάση κριτηρίων, ενώ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα ολοκληρωθεί η εγκατάστασή τους σε όλα τα σχολεία.

Από πλευράς του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι, «έχουν δίκαιο, το συζητάμε αυτό το θέμα στο δημόσιο διάλογο τα τελευταία δέκα με δεκαπέντε χρόνια. Ο στόχος μας είναι τα επόμενα τρία χρόνια να ολοκληρώσουμε την εγκατάσταση των κλιματιστικών στις αίθουσες».

«Ήταν αναμενόμενο» λέει η ΟΕΛΜΕΚ

Κληθείς να σχολιάσει την παρέμβαση των μαθητών για το θέμα των κλιματιστικών, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Δημήτρης Ταλιαδώρος, ανέφερε ότι, «ήταν αναμενόμενο και φυσιολογικό που το ζήτησαν οι μαθητές, γιατί οι ίδιοι υφίστανται την ταλαιπωρία. Η εγκατάσταση των κλιματιστικών δεν θα γίνει για τους καθηγητές, αλλά για τους μαθητές», τόνισε.

Ως ΟΕΛΜΕΚ, συνέχισε, «θεωρούμε ότι θα ήταν καλό να δημιουργηθεί ένα πλάνο, που να αφορά τον προγραμματισμό που θα γίνει για την εγκατάσταση των κλιματιστικών στις σχολικές αίθουσες», σημείωσε.

«Η Υπουργός Παιδείας σε συνάντηση που είχαμε στις 23 Αυγούστου, μας ενημέρωσε ότι η εγκατάσταση των κλιματιστικών θα ξεκινήσει εντός του 2023. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε να γίνουν οι ανάλογες εξαγγελίες, να δημιουργηθεί ένα χρονοδιάγραμμα και να ξεκινήσει η εγκατάσταση», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:«Επιρρεπής σε επηρεασμό μαρτύρων» ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος - Αδήλωτο ποσό πέραν του 1 εκατ. ευρώ

«Επιρρεπής σε επηρεασμό μαρτύρων» ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος - Αδήλωτο ποσό πέραν του 1 εκατ. ευρώ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε την Τρίτη διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του εν αργία Αρχιμανδρίτη και ηγούμενου της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, Νεκταρίου, ο οποίος συνελήφθη σε σχέση με την υπόθεση του χρηματοκιβωτίου, που εντοπίστηκε στους χώρους της Μονής και περιείχε το χρηματικό ποσό των €807,000.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top