ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαθήτρια ζήτησε από τον Πρόεδρο κλιματιστικά - Τι απάντησε ο ίδιος και σε ποιο μάθημα είχε «20» - Βίντεο

Μαθήτρια ζήτησε από τον Πρόεδρο κλιματιστικά - Τι απάντησε ο ίδιος και σε ποιο μάθημα είχε «20» - Βίντεο

Συζήτηση με μαθητές του Γυμνασίου Ακροπόλεως έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σήμερα Πέμπτη 7/9 το πρωί στο πλαίσιο της επίσκεψής του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Σ’ αρέσει που ήρθες σχολείο ή ήθελες να μείνεις σπίτι» ρώτησε μαθητή ο Νίκος Χριστοδουλίδης με τον νεαρό να απαντά αμήχανα αλλά με ειλικρίνεια «ήθελα να μείνω σπίτι. Το καλοκαίρι ήμουν σπίτι, πισίνα, έβρισκα τους φίλους μου έξω».

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης συνέχισε δηλώνοντας πως «αυτό πρέπει να αλλάξουμε», να θέλουν δηλαδή οι μαθητές να πηγαίνουν σχολείο.

Μιλώντας για τα μαθήματα και για την επιλογή καριέρας, ο μαθητής δήλωσε ότι του αρέσει η γυμναστική και θα ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη να αποκαλύπτει ότι και εκείνου του άρεσε η γυμναστική και ήταν το μόνο μάθημα που είχε «20».

Στη συνέχεια μαθήτρια δήλωσε ότι ήρθε με χαρά στο σχολείο γιατί ήθελε να δει τους συμμαθητές της αλλά και τους δασκάλους της. Στη συνέχεια ρώτησε ευθέως τον ΠτΔ εάν έχει σκοπό να βάλει κλιματισμό. «Έγινε παραπάνω που το Κυπριακό τα κλιματιστικά στο σχολείο» είπε ο Πρόεδρος και απευθύνθηκε στην Υπουργό Παιδείας ότι πρέπει να το κάνουμε αλλά να δούμε πότε. Με τη σειρά της η Αθηνά Μιχαηλίδου απάντησε πως «αρχίζουμε από φέτος πριν το τέλος του 2023 βάσει κριτηρίων και εντός των επόμενων 2 -3 ετών θα εγκατασταθούν».

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ρώτησε επίσης της Υπουργό αν μπορούμε να υποσχεθούμε ότι σε τρία χρόνια θα έχουν όλα τα σχολεία κλιματισμό και η απάντηση ήταν θετική. Εξήγησε επίσης ότι τα κριτήρια τοποθέτησης κλιματισμού σχετίζονται κυρίως με την ασφάλεια των μαθητών και τις υποδομές.

Σε συζήτηση με άλλη μαθήτρια ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έθεσε ως προτεραιότητα την επένδυση στη τεχνολογία και την τοποθέτηση διαδραστικών πινάκων και νέων ηλεκτρονικών υπολογιστών. «Θέλουμε επίσης ο επαγγελματικός προσανατολισμός να μπει από την 6η τάξη του Δημοτικού και το σχολείο να σας βοηθάει να επιλέξετε την καριέρα σας», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό: Σοβαρός ο κίνδυνος αναζωπύρωσης - Θα επιχειρούν ολονύχτια δυνάμεις πυρόσβεσης

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top