«Φουλάρουν» για λύση Αναστασιάδης και Ακιντζί - Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

«Φουλάρουν» για λύση Αναστασιάδης και Ακιντζί - Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Επαναρχίζουν αύριο (1/9) οι συνομιλίες για το Κυπριακό, μετά την ανάπαυλα των καλοκαιρινών διακοπών, με το περιουσιακό να δεσπόζει των διαπραγματεύσεων μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, αύριο θα συζητηθεί το περιουσιακό και κατά κύριο λόγο κριτήρια.

Στην τελευταία συνάντηση των δύο ηγετών στις 27 Ιουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί συμφώνησαν ότι το ατομικό δικαίωμα στην περιουσία είναι σεβαστό και ότι στη λύση θα υπάρχουν διαφορετικές επιλογές για τη ρύθμισή του.

Συμφώνησαν επίσης στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης επιτροπής για θέματα περιουσίας, η οποία θα επιλύει απαιτήσεις για το περιουσιακό.

Ο Εκπρόσωπος είχε δηλώσει το Σαββατοκύριακο ότι η επόμενη περίοδος θα είναι καθοριστική για το πώς θα εξελιχθεί η όλη προσπάθεια στις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Ερωτηθείς για την επόμενη συνάντηση των δύο ηγετών αύριο, 1η Σεπτεμβρίου, είπε ότι ξεκινά «μια νέα διαδικασία, η οποία, βάσει κάποιων συγκεκριμένων δεδομένων, μας επιτρέπει να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι».

Τόνισε ότι μια ορθολογιστικά σκεπτόμενη Τουρκία είναι αναγκαίο συστατικό στην προσπάθεια για λύση, να αντιληφθεί τα οφέλη και για την ίδια από την επίλυση του Κυπριακού».

Για την επανέναρξη των συνομιλιών φθάνει σήμερα στην Κύπρο ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τους διαπραγματευτές ενόψει της αυριανής συνάντησης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

VIDEO - Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο «T»: Ο άνθρωπος πίσω από τον πολιτικό – Μιλά με ειλικρίνεια για λάθη, κάνει αυτοκριτική και αποκαλύπτει για τις Προεδρικές του 2028

VIDEO - Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο «T»: Ο άνθρωπος πίσω από τον πολιτικό – Μιλά με ειλικρίνεια για λάθη, κάνει αυτοκριτική και αποκαλύπτει για τις Προεδρικές του 2028

Σε μια συνέντευξη διαφορετική από κάθε άλλη, ο τέως πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, υποδέχεται το ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου στο κτήμα του στην Αργάκα, μακριά από τα φώτα της πολιτικής καθημερινότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE