ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα αναβολή στην παράδοση του ανακαινισμένου λιμανιού της κατεχόμενης Κερύνειας

Νέα αναβολή στην παράδοση του ανακαινισμένου λιμανιού της κατεχόμενης Κερύνειας

Νέα ημερομηνία παράδοσης του ιστορικού λιμανιού της Κερύνειας μετά την ανακαίνισή του, ανακοινώθηκε η 20η Οκτωβρίου, με την εφημερίδα Γενί Ντουζέν να γράφει σήμερα ότι από τον Μάιο που αρχικά επρόκειτο να έχει τελειώσει το έργο, η ημερομηνία παράδοσης έχει αλλάξει 4 φορές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αναπαλαίωση – ανακαίνιση του λιμανιού της κατεχόμενης πόλης άρχισε την 1η Δεκεμβρίου 2022 και θα παραδίδονταν στο τέλος Μαίου για να προλάβουν και την καλοκαιρινή σεζόν. Ακολούθησαν άλλες τρεις αλλαγές σε αυτή την ημερομηνία, αρχές Ιουλίου, αρχές Σεπτεμβρίου κι αρχές Οκτωβρίου. Τώρα δόθηκε η 20η Οκτωβρίου ως ημερομηνία παράδοσής του.

Προκειμένου να επιβεβαιώσει την εν λόγω ημερομηνία στην εφημερίδα «αξιωματούχος» του «υπουργείου τουρισμού» παρέπεμψε στην τελευταία δήλωση που έκανε η ανάδοχος εταρεία Τοσούνογλου.

Ο Ορχάν Ατάσοϊ, συντονιστής έργου στο «υπουργείο τουρισμού» ανέφερε στην Γενί Ντουζέν ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα με το ρεύμα, οπότε δήλωσε ότι δεν μπορεί να δώσει ξεκάθαρη ημερομηνία για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Να σημειωθεί ότι αρχικά οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στο λιμάνι που επηρεάστηκαν, αποζημιώθηκαν για ένα εξάμηνο, ενώ το έργο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις τόσο ως προς την μορφή της ανακαίνισης – αναπαλαίωσης, όσο και ως προς το γεγονός ότι οι «δημοτικές αρχές» και οι επηρεαζόμενοι που συμμετείχαν σε μια επιτροπή παρακολούθησης των εργασιών, δεν ενημερώνονταν από την ανάδοχο εταιρεία ή επαρκώς από το αρμόδιο «υπουργείο τουρισμού» ως όφειλαν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top