ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άννα Αριστοτέλους: «Στόχος η διακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων»

Άννα Αριστοτέλους: «Στόχος η διακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων»

Μήνυμα ότι ανεξαρτήτως των δυσκολιών οι προσπάθειες θα συνεχιστούν μέχρι που να διακριβωθεί η τύχη και του τελευταίου αγνοούμενου της τουρκικής εισβολής, έδωσε η Επικεφαλής για Ανθρωπιστικά Θέματα Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων Άννα Αριστοτέλους στο Ετήσιο Μνημόσυνο Πεσόντων και Δέηση για ανεύρεση των Αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής του 1974.

Μιλώντας κατά το μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον συνοικισμό της Ανθούπολης, η κ. Αριστοτέλος είπε πως οι κάτοικοι στον συνοικισμό αυτό, όπως στους περισσότερους στις κοινότητες και στους δήμους της ελεύθερης Κύπρου, «καθημερινά και για δεκαετίες βιώνουν τις δραματικές επιπτώσεις της βάρβαρης εισβολής του 1974».

Όπως είπε, στον συνοικισμό αυτό καταγράφονται συνολικά 56 πεσόντες και αγνοούμενοι κατά την τουρκική εισβολή. Όπως ανέφερε πρόκειται για 21 αγνοούμενους, 21 πεσόντες στρατιώτες, 17 εκ των οποίων εντοπίστηκαν τα λείψανα και τάφηκαν στις ελεύθερες περιοχές, 2 απεβίωσαν στις ελεύθερες περιοχές και 2 δεν εντοπίστηκαν, καθώς και 14 πεσόντες πολίτες, άμαχοι, από τους οποίους εντοπίστηκαν τα λείψανα 8 εξ αυτών και τάφηκαν στις ελεύθερες περιοχές, ένας απεβίωσε στις ελεύθερες περιοχές και 5 δεν εντοπίστηκαν.

«Μια κληρονομιά μαχητικότητας, αγωνιστικότητας, αξιοπρέπειας, υπερηφάνειας, τόλμης και ανδρείας. Επίσης, είμαστε εδώ για να τους δώσουμε και μια υπόσχεση», πρόσθεσε η κ Αριστοτέλους, «μια υπόσχεση που θα εκπληρωθεί μόνο όταν διακριβωθεί η τύχη και του τελευταίου αγνοούμενου της τουρκικής εισβολής και βαρβαρότητας του 1974».

Ότι, είπε, «θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση. Θα αγωνιστούμε για μια Κύπρο ελεύθερη, ενωμένη και απαλλαγμένη από τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα. Γιατί η πατρίδα, η οποία αποτελεί το υπέρτατο αγαθό για τον άνθρωπο, αξίζει κάθε θυσία».

Απευθυνόμενη στους συγγενείς των πεσόντων και των αγνοουμένων, η κ. Αριστοτέλους είπε πως «είναι αληθινός ηρωισμός και μεγαλείο ψυχής το να υπομένετε καρτερικά σχεδόν μισό αιώνα για τον εντοπισμό και τη διακρίβωση της τύχης των αγαπημένων σας προσώπων».

«Στεκόμαστε, με δέος και υπερηφάνεια όχι απέναντι σας, αλλά δίπλα σας και σας διαβεβαιώνουμε ότι αποτελεί δικό μας χρέος να συνεχίσουμε τον αγώνα γιατί το χρέος είναι πρωτίστως υπόθεση ψυχής», συμπλήρωσε.

Όπως είπε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη διαχείριση του θέματος των αγνοουμένων μας.

«Βρίσκομαι εδώ για να μεταφέρω το ξεκάθαρο μήνυμα του, ότι ανεξαρτήτως των δυσκολιών και των προβλημάτων, συνεχίζουμε τον αγώνα για διακρίβωση της τύχης και του τελευταίου αγνοούμενού μας και τον εντοπισμό των πεσόντων μας. Αποτελεί δέσμευση, υποχρέωση και καθήκον μας απέναντι στους ήρωες μας και σε εσάς, τους συγγενείς των ηρώων μας», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top