ΔΙΕΘΝΗ

Εκπρόσωπος IDF: «Δεν επιθυμούμε δυο πολέμους ούτε έναν πιο πολύπλοκο ωστόσο είμαστε προετοιμασμένοι» - Βίντεο

Εκπρόσωπος IDF:  «Δεν επιθυμούμε δυο πολέμους ούτε έναν πιο πολύπλοκο ωστόσο είμαστε προετοιμασμένοι» - Βίντεο

Για την επικείμενη χερσαία εισβολή, τους κινδύνους, τους αμάχους αλλά και τον κίνδυνο επέκτασης των συγκρούσεων μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού στρατού, Πίτερ Λέρνερ σε συνέντευξή του στο OPEN.

Για τους αμάχους και τον κίνιδυνο που διατρέχουν σε περίπτωση χερσαίας εισβολής

«Έχουμε κινητοποιήσει πολλούς μηχανισμούς αντίδρασης, όπως η εκκένωση και οι τηλεφωνικές κλήσεις και γραπτά μηνύματα στα κινητά των Παλαιστινίων με τις οποίες λέμε στους ανθρώπους να μετακινηθούν όπως φυλλάδια, έτσι ώστε ο κόσμος να γνωρίζει ότι είμαστε κοντά στο χτύπημα. Οι άνθρωποις της Γάζας δεν είναι οι εχθροί μας, η Χαμάς είναι ο εχθρός μας και ήταν απόφαση της Χαμάς να ξεκινήσει πόλεμο με το Ισραήλ. Το ξαναλέω η Χαμάς είναι κυβέρνηση, είναι σαν μια χώρα να κηρύττει πόλεμο σε μια γειτονικής της χώρα. Και όταν κηρύττει πόλεμο στη γειτονικής της, τότε οι πολίτες έπρεπε να της πουν «Γιατί το κάνατε; Φύγετε αφήστε μας μόνους, δεν είστε οι αρχηγοί μας. Γιατί μας οδηγείται στο χάος, στο θάνατο και την καταστροφή;»

Για την εμπλοκή τρίτων χωρών στον πόλεμο

«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι. Γνωρίζουμε ότι στην πραγματικότητα το Ιράν τραβάει το σχοινί και προκαλεί. Καταλαβαίνουμε ότι θέλουν να αποσπάσσουν την προσοχή μας από τα νότια. Η κυβέρνηση του Λιβάνου είναι υπεύθυνη για ότι συμβαίνει στην περιοχή της. Δεν επιθυμούμε δυο πολέμους ούτε έναν πιο πολύπλοκο ωστόσο είμαστε προετοιμασμένοι για ότι απαιτηθεί να γίνει»

Για την στάση της Τουρκίας:«Μας προβληματίζουν οι άνθρωποι που δεν στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ, κυρίως λόγω μικροπολιτικής και δεν συντάσσονται με το Ισραήλ που πράττει το σωστό, διότι αυτό το είδος τρομοκρατίας αυτή τη φορά χτύπησε το Ισραήλ. Αν γίνει ο κανόνας τότε κανείς δεν είναι ασφαλής».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ.

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top